Buffalo Sabresia ei ole nähty pudotuspeleissä sitten kevään 2011, jolloin matka katkesi jo avauskierroksella.

New Yorkin osavaltiossa majaileva Buffalo Sabres on tehnyt uutta tulemistaan esimerkiksi Toronto Maple Leafsin ja Edmonton Oilersin tavoin. Näiden kolmen seuran välillä on vain yksi oleellinen ero: kanadalaisseurat ovat pudotuspeleissä, Sabres ei.

Kun päättynyt runkosarja kääntyi loppupuolelle, huhuiltiin päävalmentaja Dan Bylsman menettäneen täysin joukkueen luottamuksen.

– Ei ole kysymystäkään siitä, etteikö joillakin pelaajilla ja Dan Bylsmalla olisi keskenään rikkonaiset välit – jotkin pelaajat haluaisivat seuraavalle kaudelle uuden päävalmentajan, Buffalo Newsin toimittaja Mike Harrington kirjoitti maaliskuussa.

Myllyyn on viime päivinä lisätty vettä entisestään, sillä pohjoisamerikkalaislähteet ovat huhuilleet joukkueen suurimman tulevaisuuden nimen, ja ykköstähden, Jack Eichelin vaatineen Bylsman erottamista tai muussa tapauksessa hän haluaa vaihtaa maisemaa.

Luonnollisesti Eichelin agentti kiiruhti Associated Pressin haastattelussa julkisesti kiistämään tämän tiedon, toteamalla huhujen olevan ”1000-prosenttisesti perättömiä”, mutta niin tai näin, selvää on, että seurassa kuohuu ja pahasti.

Tällä hetkellä vaikuttaisi kuitenkin siltä, että pelaajien jonkinasteisesta vastarinnasta huolimatta Bylsma saa, kuin saakin jatkaa Sabresin päävalmentajana, sillä GM Tim Murray on ilmoittanut tukevansa yhdysvaltalaisvalmentajan jatkoa.

Toisaalta voisi kuvitella, että myös Murrayn asema on ainakin jollain tasolla uhattuna, sillä hän on kaikkein suurimmin vastuussa seuransa menestymättömyydestä. Hänen tilannettaan ei helpota myöskään se, että vapailla markkinoilla on esimerkiksi Los Angeles Kingsistä kenkää saaneen Dean Lombardin kaltainen kaveri, joka johdatti kalifornialaisseuran sen historian kahteen ensimmäiseen Stanley Cup -voittoon.