Yhtenä maailman arvostetuimmista junioriliigoista pidettävän OHL:n pudotuspelit ovat olleet huikea näytös suomalaispelaajilta.

OHL:ssä pelataan parhaillaan pudotuspelien toista kierrosta. Viime yö tarjosi jälleen oivan osoituksen sarjan suomalaisvoimasta, sillä London Knights kiri Erie Ottersia vastaan huikeaan kirivoittoon, kiitos Janne Kuokkasen 31 sekunnin sisään iskemien kahden maalin.

Ylipäätään pudotuspeleissä on nähty paljon upeita suomalaissuorituksia ja se näkyy konkreettisesti myös pistepörssissä. Toistaiseksi tehokkain suomalaispelaaja on ollut viime aikoina useasti otsikot huikeilla suorituksillaan – milloin ilmaveivillä, milloin hattutempulla – varastanut Petrus Palmu. Hän on tähän mennessä pelannut yhdeksän ottelua ja tehnyt niissä upeasti tehot 9+6.

Owen Sound Attacksin riveissä pelaava Palmu jäi viime vuonna varaamatta NHL:ään, pitkälti pituutensa (171 cm) vuoksi. On kuitenkin vaikea nähdä, että häntä ei varattaisi tulevana kesänä jonkin NHL-seuran toimesta, sillä hän takoi myös runkosarjassa hurjat tehot 40+58, pelaten vain 62 ottelua.

Äärimmäisestä taitotasostaan ja huikeasta luistelunopeudestaan tunnettu Palmu on tällä hetkellä pudotuspelien pistepörssissä viidennellä sijalla ja takana on muun muassa vuoden 2015 varaustilaisuudessa kolmantena varattu Dylan Strome, jolla on jo vyöllään myös NHL-otteluita.

Pudotuspelien toiseksi tehokkain suomalaispelaaja on Carolina Hurricanesin kanssa maaliskuun loppupuolella NHL-tulokassopimuksen solminut Kuokkanen. Hänellä on tältä keväältä tilillään 11 ottelua ja kasassa tehopisteet 7+5.

Palmua ja Kuokkasta suomalaisittain seuraa kaksi puolustajaa. Detroit Red Wingsin varaama Vili Saarijärvi on pelannut toistaiseksi näissä pudotuspeleissä kymmenen ottelua ja tehnyt niissä upeasti tehot 4+6. Vancouver Canucksin viime kesänä, koko varaustilaisuuden viidentenä, varaama Olli Juolevi on puolestaan tehnyt 11 otteluun tehot 3+2.

Saarijärvi on tässä vaiheessa puolustajien pistepörssissä kolmantena ja Juolevi löytyy puolestaan sijalta 16.

Kyseinen suomalaisnelikko on edelleen mukana pudotuspeleissä. Kuokkasen ja Juolevin London Knightsin ottelusarja on tilanteessa 2-2, samoin kuin Palmun Sound Attacksin; Saarijärven edustama Mississauga Steelheads puolestaan johtaa omaa sarjaansa voitoin 3-1.

Mikäli Knights ja Sound Attacks voittavat omat pudotuspelisarjansa, kohtaavat joukkueet toisensa seuraavalla kierroksella. Saarijärven Steelheads on puolestaan toisella puolen kaaviota.