Los Angeles Kings teki äskettäin omalla tavallaan odotetun ratkaisun, kun se päätti antaa päävalmentaja Darryl Sutterille ja GM Dean Lombardille kenkää.

Sutterilla saattaa olla suuriakin vaikeuksia löytää uutta pestiä NHL:stä päävalmentajana, sillä hänen tyyliään pidetään jo hiukan vanhanaikaisena.

Lombardin kohdalla tilanne saattaa olla kuitenkin eri, sillä hänen CV:ssään on myös komeita suorituksia. Mies on muun muassa rakentanut Kingsistä pienoisen dynastian, joten näyttöjä löytyy aivan lähihistoriastakin.

Lisäksi NHL:stä löytyy GM:iä, joiden työturvallisuus ei ole tällä hetkellä kaikista paras. Nyt miesten kuuluisi olla todella huolissaan, sillä Lombardi on takuuvarmasti haluttua tavaraa. Kanadalaissivusto The Score listasikin ylös ne nimet, joista Lombardi tulee yhden mahdollisesti korvaamaan.

Doug Armstrong, St. Louis Blues

Armstrong on tehnyt Bluesista kestomenestyjän, mitä tulee runkosarjaan. Tämän jälkeen onkin hiljaisempaa, sillä pudotuspeleissä menestys on ollut mitätöntä.

Lisäksi Armstrong riskeerasi joukkueen tulevaisuutta viime kaudella, kun hän ei kaupannut David Backesia ja Troy Brouweria toisaalle siirtotakarajan aikana. Täten joukkue menetti heidät kesän vapailla markkinoilla ilman minkäänlaista korvausta.

Armstrong ei ottanut samaa riskiä Kevin Shattenkirkin kohdalla, jonka mies kauppasi tällä kaudella Washington Capitalsiin.

Bob Murray, Anaheim Ducks

Murrayn ja Ducksin tarina on samankaltainen, kuin Bluesilla. Se toki voitti Stanley Cupin vuonna 2007, mutta nokkelimmat osaavat päätellä, että tästä on jo kymmenen vuotta.

Tämän jälkeen Ducks on ollut muutamaa poikkeusta lukuunottamatta hyvä runkosarjassa, mutta sen suurempi menestys keväällä on saanut odottaa.

Lisäksi joukkueen kärki on auttamatta ikääntymässä, joten suuria muutoksia saatetaan tarvita jo tarpeeksi pian. Olisiko tämä siis helpompi tehdä uuden GM:n alaisuudessa?

Garth Snow, New York Islanders

Snow on toiminut Islandersin GM:nä jo kaudesta 2006-07 lähtien. Mies on nostanut saarelaiset ulos totaalisesta suosta, mutta siihen onkin sitten jäänyt.

Toki hän on varannut Islandersiin John Tavaresin kaltaisen pelaajan, mutta Snow ei ole onnistunut rakentamaan hänen ympärilleen menestyvää joukkuetta. Tavaresin jatkaminen organisaatiossa on myös epävarmaa, joka on myös Snow’n työturvallisuuden yksi suurimmista mittareista.

Lisäksi Islanders menetti viime kesänä muun muassa Kyle Okposon toisaalle, joskin hänet korvasi kokoonpanossa Andrew Ladd.

Don Sweeney, Boston Bruins

Sweeney teki tällä kaudella loppujen lopuksi oikean ratkaisun vapauttaessaan päävalmentajan pitkään toimineen Claude Julienin palveluksistaan.

Käytännössä tämän ansiosta Bruins onnistui kääntämään kurssinsa, päästen pienoisen tauon jälkeen takaisin NHL:n pudotuspeleihin.

Sweeney ei ole ollut kuitenkaan kovinkaan rohkea peliliikkeissään, ja vaikka Bruins nousikin takaisin pudotuspeleihin, vaatii kokoonpano pian suuria muutoksia.

Tässä vaiheessa onkin aiheellista palata takaisin kysymykseen: olisiko täysin tuoreen naaman helpompi tehdä kyseiset muutokset?

Doug Wilson, San Jose Sharks

Vaikka San Jose Sharks pääsikin viime kaudella Stanley Cupin finaaleihin, on joukkueen kone yskinyt tällä kaudella. Sillä tuleekin olemaan suuri urakka voittaa edes Edmonton Oilersia tämän kauden pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Sharks ei ole luvalla sanottuna moderni NHL-joukkue. Se on ennenkaikkea temmoltaan hidas joukkue, mikä näkyi etenkin viime kauden finaaleissa. Se jäi nimittäin täysin Pittsburgh Penguinsin jalkoihin.

Eikä ole myöskään salaisuus, että joukkueella on pian edessään pienoinen jälleenrakennus. Joe Thornton lopettaa pian, kuten myös Patrick Marleau.

Sillä on vielä mahdollisuudet voittoon, mutta ikkuna on sulkeutumassa todella pian. Lombardin tuore näkemys joukkueen kokoonpanon suhteen saattaisi kuitenkin olla juuri sitä, mitä Sharks tällä hetkellä tarvitsee, säilyttääkseen jatkuvuuden.