Los Angeles Kings on jäänyt viimeisen kolmen kevään aikana kahdesti pudotuspelien ulkopuolelle ja se riitti kalifornialaisseuran johtoportaalle.

Tällä kaudella Kings jäi lopulta kauaksi pudotuspelipaikasta, vaikka se teki pelaajasiirtojen takarajalla kovia hankintoja, kun maalivahti Ben Bishop ja kokenut hyökkääjä Jarome Iginla siirtyivät kuninkaallisten paitaan.

Lopulta kaikki tämä koitui päävalmentaja Darryl Sutterin sekä GM Dean Lombardin kohtaloksi. Kings nimittäin tiedotti irtisanoneensa kaksikon, joka luotsasi kalifornialaisseuran sen historian kahteen ainoaan Stanley Cup -voittoon.

Sutterin potkuja odotettiin jo pari kautta sitten, kun useat medialähteet kertoivat joukkueen sulkeneen hänet aivan kauden viimeisten pelien jälkeen pukukopin ulkopuolelle, telkeämällä oven kiinni roskapöntöllä. Tuolloin hän sai kuitenkin vielä jatkosopimuksen, mutta nyt tulleita potkuja ei voi pitää yllätyksenä, kahdesta Stanley Cupista huolimatta.

Sen sijaan Lombardin kohdalla tehty päätös on hieman yllättävä. Toki viime kausien heikko menetys lankeaa yhtälailla myös hänen kontolleen, mutta toisaalta kahden voitetun Stanley Cupin jälkeen niin sanottu ikkuna sulkeutuu hiljalleen ja menestystä on tietyssä mielessä alettava rakentamaan uudelleen.

Asiaa ei kommentoitu seuran sisältä sen kummemmin, sillä normaalisti puheenvuoro on päävalmentajaa irtisanottaessa GM:llä, mutta myös Lombardin saatua lähtöpassit tilanne on hieman erilainen.

Kings tiedotti samaan aikaan, että se on nimennyt pelaajalegendoistaan Luc Robitaillen seuran presidentiksi ja Rob Blaken varapresidentiksi ja GM:ksi. Lisäksi Blake tulee vastaamaan osittain myös urheilutoimenjohtajan tehtävistä.