Vielä kauden alussa Craig Cunningham oli tuiki tavallinen jääkiekkoilija, joka pelasi pääasiallisesti farmisarja AHL:n puolella. 26-vuotias kanadalaishyökkääjä toimi tällä kaudella Arizona Coyotesin farmiseura Tucson Roadrunnersin varakapteenina.

Vaan eipä osannut kukaan aavistaa, mitä tuleman piti 19. marraskuuta, kun Roadrunners kohtasi Manitoba Moosen. Cunningham nimittäin luuhistui ottelussa jään pintaan, eikä kukaan tiennyt tässä vaiheessa, mikä miehellä oli.

Tilanne eskaloitui niin pahaksi, että lääkintähenkilökunta joutui leikkaamaan jään pinnalla maanneen Cunninghamin paidan auki ja antamaan hänelle elvytystä.

Lopulta selvisi, että Cunnighamin sydän pysähtyi juuri ennen ottelun alkua, ja hänet pidettiin elossa seuraavat 83 minuuttia puhtaasti ensiavun voimalla.

Sitten alkoi elpyminen, joka kului alkuun hyvin ja suhteellisen normaalisti. Kuukautta myöhemmin selvisi, että tulehduksen vuoksi lääkärit kehottivat Cunninghamille vasemman jalan amputointia.

Ura jääkiekkoilijana oli sitten tämän myötä siinä. Mutta elämä sai jatkua.

– Arvostan elämää todella. Ennen tuollaisia hetkiä sitä ei edes tajua, miten arvokas se todella on. Helvetti sentään, kaikki voidaan viedä sinulta hetkessä pois, Cunningham kertoi tammikuussa ESPN:lle.

Paluu jäälle näki päivänvalonsa

Lauantaina Coyotes kutsui Cunninghamin Gila River Arenalle, jossa häntä kunnioitettiin ennen ottelua Minnesota Wildia vastaan.

Mutta ennen ottelua nähtiin kuitenkin jotakin uskomatonta, sillä Cunningham oli laittanut jalkaansa luistimet. Hän liukuikin jäällä nauttien joka sekunnista, ja onneksi tämä saatiin ikuistettua kameraan.

Graham Taylor

@goldencanuck
Craig Cunningham on the ice at Gila River Arena today. Amazing. Inspiring.

On myös mahdollista, että Cunningham saa jatkaa Coyotesin palkkalistoilla tulevaisuudessa, sillä päävalmentaja Dave Tippett on kertonut medialle, että seura ja Cunningham ovat keskustelleet mahdollisesta roolista seuran riveissä.

Craig Morgan

@CraigSMorgan
Coach Dave Tippett said the Coyotes are discussing a position TBD for Craig Cunningham with the organization going forward.