Dallas Starsin pettymyksellinen kausi koitui päävalmentaja Lindy Ruffin kohtaloksi, sillä hän ei jatka seuran peräsimessä.

Ruffin nelivuotinen sopimus päättyy tähän kauteen ja hänelle ei tulla siis tarjoamaan jatkosopimusta. Asiasta ilmoitti teksasilaisseuran GM:nä toimiva Jim Nill.

– Haluan henkilökohtaisesti kiittää Lindyä hänen sitoutuneisuudesta ja ammattimaisuudesta näiltä neljän vuoden ajalta, mitkä hän toimi Dallasin päävalmentajana, Nill totesi seuran tiedotteessa.

– Lindy ei ole pelkästään arvostettu ja kunnioitettu valmentajana, vaan ennen kaikkea hän on loistava tyyppi ja erinomainen perhekeskeinen mies, jota kunnioitan suuresti sekä kaukalossa että sen ulkopuolella.

Stars lähti kuluvaan kauteen yhtenä suurimmista mestarisuosikeista, mutta kausi lähti samantien väärään suuntaan, eikä kurssia saatu käännetyksi missään vaiheessa. Edes valmennusjohdon pienimuotoiset taktiset muutokset eivät riittäneet kääntämään kurssia, vaan lopputulos oli se, että kausi päättyy pettymyksellisesti runkosarjaan.

Joku voisi kutsua Ruffia myös olosuhteiden uhriksi, sillä Stars teki puolustuksensa osalta rajun nuorennusleikkauksen kesän aikana ja se näkyy suoraan päästetyissä maaleissa: ainoastaan luvattoman heikon kauden pelannut Colorado Avalanche päästi enemmän maaleja.

Potentiaalisimpina korvaajina Ruffille pidetään St. Louis Bluesista kesken kauden kenkää saanutta Ken Hitchcockia, niin ikään Florida Panthersista potkut saanutta Gerard Gallantia sekä Montreal Canadiensin apuvalmentajana toimivaa Kirk Mulleria, ainakin mikäli The Dallas Morning Newsiä on uskominen.