Buffalo Sabresin hyökkääjän Kyle Okposon joutuminen yllättäen tehohoitoon järkytti pahasti koko jääkiekkomaailmaa.

Sabres tiedotti pari päivää sitten, että yhdysvaltalaislaituri on joutunut tehohoitoon. Siitä, miksi Okposo joutui sairaalahoitoon, ei ole mitään sen kummempaa tietoa, muuta kuin se, että hänen tilastaan oltiin ainakin tuolloin aidosti huolestuneita. Esimerkiksi Sabresin päävalmentajana toimiva Dan Bylsma kertoi olevansa erittäin huolestunut suojattinsa terveydentilasta.

– Tämä on vaikea hetki ja vaikea tilanne Kylelle sekä hänen perheelleen. Me aiomme tehdä kaiken mahdollisen tukeaksemme häntä ja auttaaksemme hänet tämän vaikean ajan läpi, Bylsma kommentoi tuolloin Buffalo Newsille.

Nyt Buffalon suunnalta kantautuu kuitenkin positiivisia uutisia. Toimittaja Tom Martin nimittäin tietää kertoa nimettömään lähteeseen nojaten Twitter-tilillään, että Okposo on päässyt pois tehohoidosta ja ylipäätään sairaalasta.

Okposo oli voinut huonosti jo maaliskuun 28. päivästä lähtien, siis päivästä, jona hän pelasi viimeisimmän ottelunsa ja lopulta se johti viikkoa myöhemmin tehohoitoon.

Häntä hoidottiin neurologisen puolen teho-osastolla, Buffalossa. Buffalo News tietää kertoa, että kyseisellä osastolla hoidetaan pääasiassa vain ”vakavasti sairaita tai loukkaantuneita potilaita”. Yleisimmin kyseiselle osastolle päätyvät henkilöt, jotka kärsivät esimerkiksi aivoinfarktista, epilepsiasta, aivokalvontulehduksesta, aivokuumeesta, rappeumasairauksista, kuten Parkinsonin taudista ja aivokasvaimista.

Sabresin johtoportaassa tiedetään luonnollisesti, että mistä Okposo tarkalleen ottaen on kärsinyt ja/tai kärsii, mutta seuran sisältä ei ole haluttu kommentoida julkisesti asiaa, puhtaasti kunnioituksesta Okposoa ja hänen perhettään kohtaan.

Se on kuitenkin varmaa, että häntä ei missään nimessä nähdä mukana Sabresin kauden kahdessa viimeisessä ottelussa. Luultavasti asiasta saadaan lisätietoa lähitulevaisuudessa.