NHL:n kirkkaimmat tähdet ottivat pöyristyneinä vastaan NHL:n pettymyksellisen päätöksen Etelä-Koreassa järjestettävien olympialaisten osalta.

New York Rangersin ruotsalaismaalivahti Henrik Lundqvist osasi ajatella selkeästi asiaa kantilta, jolta NHL:n toimistoväki, ja ennen kaikkea seuraomistajat, eivät osanneet.

Henrik Lundqvist

@HLundqvist
Disappointing news, @NHL won't be part of the Olympics 2018. A huge opportunity to market the game at the biggest stage is wasted..

Lundqvist totesi twiitissään ”uutisten olleen pettymyksellisiä”. Samalla hän sanoi NHL:n ”hukanneen jättimäisen mahdollisuuden markkinoida jääkiekkoa isoimmalla mahdollisella areenalla”.

Hän myös jatkoi toisessa twiitissään olevansa ennen kaikkea pettynyt kaikkien pelaajien, jotka eivät saa olla osana urheilumaailman suurinta seikkailua, puolesta.

Henrik Lundqvist

@HLundqvist
But most of all, disappointing for all the players that can't be part of the most special adventure in sports..

Brandon Prust ei itse asiassa kuulu NHL:n suurimpiin tähtipelaajiin – itse asiassa hän pelaa nykyisin Saksan DEL-liigassa – eikä ole koskaan kuulunut, mutta hänen reaktionsa ansaitsee nousta tapetille ytimekkyytensä ansiosta.

”Miksi pilata jääkiekkoa entisestään, Gary” – tällä hän viittasi tietenkin Gary Bettmaniin, NHL:n komissaariin, joka tosin on vain sanansaattaja asiassa.

Tämän jälkeen Prust jatkoi ironiseen sävyyn: ”Yksi parhaista jääkiekkohetkistä, jonka olen koskaan nähnyt elämässäni, oli Kanada vs. USA -kultamitaliottelu vuonna 2010. Crosbyn voittomaali jatkoajalla. Luojan kiitos, että tallensin sen.”

San Jose Sharksin tähtipuolustaja Marc-Edouard Vlasic, jollaisena häntä aivan liian harvoin tituleeraataan, oli Kanadan matkassa vuoden 2014 Sotshin olympialaisissa ja olisi ollut lähes satavarma nimi myös Pyongchangiin, jos nyt niin kanadalaisesta jääkiekkoilijasta voi sanoa.

Vlasic onkin ottanut jo aiemmin jyrkästi kantaa tilanteeseen ja hänen tyhjä twiittinsä, joka piti sisällään ainoastaan kuvan Pyongchangin olympialaisten logosta, oli paljon puhuva.

TSN:n palkkalistoilla oleva toimittaja Bruce Garrioch, joka työskentelee Ottawa Senatorsin parissa, paljasti puolestaan twiitissään Senators-kapteeni Erik Karlssonin näkemyksen asiasta, joka kuului seuraavasti: ”P**kaa”

Bruce Garrioch

@SunGarrioch
Erik Karlsson called the decision by the league not to go to the Olympics "crap". #Sens