19 kuukautta, neljä aivotärähdystä – Clarke MacArthurin ei pitänyt enää pelata, palaa tänä yönä kokoonpanoon

© Kuva: Getty Images

Ottawa Senatorsin johtoporras ilmoitti aiemmin tällä kaudella niin suorasti, kuin se vain tilanteessaan voi, ettei Clarke MacArthurilla ole enää asiaa kaukaloon.

Kyse ei siis ollut missään nimessä siitä, että osapuolten välit olisivat jotenkin tulehtuneet; päinvastoin, kaiken takana on Senatorsin halu suojella suuresti kunnioittamaansa pelaaja, joka on viime vuosien aikana kärsinyt aivan liian monista aivotärähdyksistä.

Otetaanpa itse asiassa aikahyppy tammikuun loppupuolelle ja Senatorsin GM:nä toimivan Pierre Dorionin kommentteihin MacArthurin tilanteesta.

– Lukuisten lääkäreiden kanssa käytyjen keskustelujen myötä olemme päättäneet, että Clarke MacArthur ei pelaa tällä kaudella. Clarke on murheen murtuma saatuaan kuulla asiasta, seuran GM:nä toimiva Pierre Dorion totesi tuolloin seuran järjestämässä tiedotustilaisuudessa.

– Kun pääsemme kesän ja ensi kauden puolelle, tiedämme missä mennään. Clarke on tuonut esille, että hän haluaisi pelata, mutta loppujen lopuksi lääkärit tulevat sanomaan viimeisen sanan, Dorion vastasi suoraan kysymykseen siitä, että onko MacArthurin ura ohitse.

Tuolloin MacArthur ilmoitti suureen ääneen, että hän on valmis kiertämään vaikka koko Pohjois-Amerikan halki ja poikki saadakseen peliluvan: nyt se hetki on koittanut, nimittäin kaikkien yllätykseksi, 31-vuotias kanadalaishyökkääjä pelaa puolentoista tunnin päästä alkavassa kotiottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan.

– Clarke sai terveytensä osalta peliluvan yli viikko sitten, hän on voinut hyvin jo jonkin aikaa ja itse asiassa uskoimme hänen pelaavan jo aiemmin. Hän on voinut hyvin tammikuusta lähtien ja alusta alkaen olen sanonut, että lääkärit päättävät (hänen kohtalonsa). Nyt he ovat puhuneet: Clarke MacArthur pelaa tänä iltana, Dorion kommentoi hetki sitten TSN:n haastattelussa.

– Hän on käynyt lävitse kaikki testit, läpäissyt ne ja saanut peliluvan usealta lääkäriltä, mikä on todella tärkeä asia.

MacArthurin kohdalla halutaan pelata kaikki varman päälle ja niinpä hän pelaa jo jonkin aikaa tehdyn suunnitelman mukaisesti jo tänään.

– Me päätimme, että on fiksuinta peluuttaa häntä ensimmäisen kerran kotona, koska silloin valmentajamme saa päättää, ketä vastaan hän Clarkea peluuttaa.

MacArthurilla on diagnosoitu viimeisten 19 kuukauden sisään neljä aivotärähdystä. Hän on viimeksi pelannut virallisessa NHL-ottelussa lokakuussa 2015 ja nyt hän siis palaa kaikkien yllätykseksi takaisin kaukaloon.

Tämä kaveri ansaitsee hatunnoston!

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!