Jokainen vähääkään urheilua harrastanut tai seurannut tietää, mitä tarkoittaa termi seinäsyöttö.

Jos asia kuitenkin vaatii kertausta, niin kyse on joukkuekaverille annettavasta syötöstä, joka ikään kuin ihmisseinän ominaisuudessa palauttaa pelivälineen takaisin haltuusi.

Sunnuntai-iltana Chicago Blackhawksin ja Boston Bruinsin välisessä ottelussa nähtiin tietyssä mielessä kirjaimellinen ihmisseinä. Kotijoukkue Blackhawksin hyökkääjä Richard Panik lensi taklauksen seurauksena Bruinsin maaliverkkoihin. Koska kiekko päätyi päätylautojen kautta joukkuekaveri Artemi Panarinin lapaan suorassa maalintekopaikassa, päätti Panik jäädä makaamaan maalin sisälle, peittäen vain kasvonsa.

Hänellä kuitenkaan tuskin oli ajatuksena, että hänestä tulisi vielä lopulta maalin syöttäjä, mutta niin vain kävi. Panarinin laukaus kilpistyi nimittäin suoraan häneen ja kiekon kimmottua takaisin venäläispelaajalle, kykeni hän toimittamaan sen vasta tässä vaiheessa yli maaliviivan.

Pete Blackburn

@PeteBlackburn
The beautiful game

Panarinin maalista kirjattiin siis Panikille syöttöpiste, koska hänen katsottiin ikään kuin syöttäneen kiekon joukkuekaverilleen. Tämä menikin täysin oikein ennen kaikkea siksi, että Panik niin sanotusti uhrasi itsensä tilanteessa joukkueen eteen ja oli valmis ottamaan iskua maalin syntymisen eteen.

Toki se on sanottava, että Panik tuskin osasi odottaa Panarinin ampuvan kiekon suoraan häntä päin, vaan ennen kaikkea tarkoituksena oli pysyä poissa tieltä. Sosiaalisessa mediassa monet ovatkin vitsailleet tilanteella todeten, että ”ehkä Panarin vihaa Panikia salaisesti”.

Syöttöpiste oli Panikille kauden 21:s ja NHL-uran 43:s. Samaan aikaan kyseessä oli satavarmasti myös 26-vuotiaan slovakkilaiturin omituisin syöttöpiste ja omalla tavallaan varmasti myös yksi NHL:n historian oudoimmista.

26-vuotias hyökkääjä on lyönyt itsensä NHL-tasolle läpi vihdoin ja viimein tällä kaudella. Ennen kuluvaa kautta hän oli tehnyt 181 runkosarjaotteluun 47 tehopistettä ja pelkästään kuluvan kauden aikana hän on merkkauttanut tehot 22+21.