Carolina Hurricanes oli ennen yön NHL-kierrosta kerännyt pisteitä 13 peräkkäisestä ottelusta, ja samalla joukkue oli noussut taistelemaan tosissaan viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Hurricanes koki kuitenkin lauantaina kovia, sillä se kärsi 0-3-tappio Dallas Starsille. Starsin maalilla Kari Lehtonen torjui nollapelin, joten Hurricanesin pudotuspelihaaveet ottivat pahasti takapakkia.

Starsin päävalmentaja Lindy Ruffin mukaan Stars voi enää olla vain ilonpilaaja, sillä seuralla ei ole asiaa tämän kevään pudotuspeleihin.

– Me tiesimme, kuinka nälkäisiä he ovat. Ainoa asia, mitä voimme tehdä, on olla ilonpilaajia, Ruff totesi News & Observerin mukaan.

Jatkoon pääsy vaatii muiden epäonnea

Tappion myötä Hurricanes tilanne mutkistui, sillä sen ero viimeiseen pudotuspelipaikkaan on nyt kuusi pistettä. Tuolla sijalla on Boston Bruins, joka on kerännyt 90 pistettä.

Hurricanesilla on vielä viisi ottelua jäljellä, joten jatkoon pääsy vaatisi jo muiden joukkueiden epäonnea, ja tämän lisäksi Hurricanesin olisi voitettava kaikki jäljellä olevat ottelut.

Joukkueen tärkeimpiin pelaajiin kuuluva Jordan Staal oli luonnollisesti pettynyt Starsille kärsityn tappion jälkeen. Hänen mukaansa joukkue on pelannut viime aikoina hyvin, mutta nyt kärsitty tappio oli karvas.

– Tätä ei ollut helppo sulattaa. Olemme pelanneet hienoa jääkiekkoa ja antaneet itsellemme mahdollisuuden. Tämä sattuu. Tämä on ollut hauska matka, Staal kertasi.