Joka kevät pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin on aikaa enää reipas kuukausi ja hiljalleen alkaa myös varmistua, mitkä NHL-pelaajat ovat vapautumassa Leijonien käyttöön.

Kun aletaan puhumaan ykkössentteristä, tulee ensimmäisenä mieleen Aleksander Barkovin nimi. Florida Panthers tulee nimittäin jäämään pudotuspelien ulkopuolelle, ja mikäli loukkaantumisista kuluvalla kaudella kärsinyt suomalaisässä kykenee jatkamaan kauttaan MM-kisoissa, ykkössentteri on siinä.

Hänen taustalleen, siis sentterin rooliin, on puolestaan tarjolla esimerkiksi Valtteri Filppulan kaltainen nimi, sillä myös Philadelphia Flyersin pudotuspeliunelma roikkuu enää teorian varassa. Ja tietenkin, mikäli Carolina Hurricanesin hurja kevätkiri ei riitä NHL:ssä kevään tosipeleihin, Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat tarjolla sekä sentterin että laiturin rooleihin.

Laituriosastoa ylipäätään tarkasteltaessa tarjontaa on melkoisesti. Ahon ja Teräväisen lisäksi nimittäin Patrik Laine, Jussi Jokinen, Joel Armia, Teemu Pulkkinen ja Mikko Rantanen, joka hänkin kykenee pelaamaan keskellä, ovat kovia tekijöitä joukkueeseen kuin joukkueeseen.

Edellä mainituista kavereista vesi kielellä odotellaan luonnollisesti Laineen päätöstä, sillä näin käsittämättömän kovan NHL-tulokaskauden jälkeen kaikki haluaisivat nähdä millaista tuhoa 18-vuotias nuorukainen saisi aikaan tänä keväänä. Jo viime MM-kisat sujuivat erinomaisesti, mutta tänä keväänä Laine on valovuosia parempi pelaaja kuin hän oli vuosi sitten.

Herranjestas, minkälainen ylivoimaosasto!

Entäpä sitten se ykköspuolustaja? Sitä ei tarvitse kovinkaan kaukaa hakea. Tarjolla on nimittäin NHL-puolustajien ehdottomaan eliittiin viimeistään kuluvalla kaudella noussut Rasmus Ristolainen, jota tuskin kukaan enää lähtisi sivuuttamaan Leijonien joukkueesta, ei ainakaan Lauri Marjamäki. Eikä niissä muissakaan puolustajanimissä valitettavaa olisi: kaikki muistavat Esa Lindellin erinomaisuuden maajoukkuepaidassa ja nyt myös Julius Honka olisi valmis hyppäämään A-maajoukkueen kuvioihin mukaan.

Itse asiassa, mikäli Ristolainen ja Laine lähtisivät molemmat kisoihin, jokainen vastustaja saisi satavarmasti tutista Suomen ylivoimamiehistön edessä. Kuvitelkaapa siihen vielä Aho, Barkov ja vaikka Teräväinen, niin johan alkaa hirvittämään.

Viimeiseksi jääkin sitten maalivahdit. Kuten kaikki varsin hyvin tietävät, niin kliseinen sanonta ”Suomi ei tule koskaan kaatumaan maalivahteihinsa” pitää lähes satavarmasti paikkansa, tuli se ykkösvahti sitten Euroopasta tai NHL:stä.

Taalakaukaloista olisi tarjolla Dallas Starsin maalivahtikaksikko Kari Lehtonen & Antti Niemi, joista ensimmäisenä mainitulle olisi eittämättä käyttöä. ”Kärppä” on nimittäin päässyt kovaan kevätvireeseen ja voisi kuvitella, että nälkää jää teksasilaisseuran pettymyksellisen kauden jälkeen.

Tässä vielä kertauksena kaikki näillä näkymin runkosarjaan NHL-kautensa päättävät suomalaispelaajat:

Hyökkääjät:

Sebastian Aho (Carolina Hurricanes)
Joel Armia (Winnipeg Jets)
Aleksander Barkov (Florida Panthers)
Valtteri Filppula (Philadelphia Flyers)
Jussi Jokinen (Florida Panthers)
Patrik Laine (Winnipeg Jets)
Teemu Pulkkinen (Arizona Coyotes)
Mikko Rantanen (Colorado Avalanche)
Teuvo Teräväinen (Carolina Hurricanes)

Puolustajat:

Julius Honka (Dallas Stars)
Esa Lindell (Dallas Stars)
Rasmus Ristolainen (Buffalo Sabres)

Maalivahdit:

Kari Lehtonen (Dallas Stars)
Antti Niemi (Dallas Stars)