Ottawa Senators menetti puolustaja Marc Methotin sairastuvalle, kun Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby kiskaisi kanadalaispelurin sormen lähestulkoon irti mailallaan.

Tuon Penguins-ottelun jälkeen Senators on itse asiassa pelannut yhden ottelun, josta Methot oli jo poissa. Toisin sanoen hänen loukkaantuminen sinetöi Fredrik Claessonin paikan kanadalaisjoukkueen alakerrassa.

Sen sijaan pelaajasiirtojen takarajalla Calgary Flamesista Ottawaan siirtyneen Jyrki Jokipakan tilanteeseen se ei vielä vaikuttanut tappiollisessa ottelussa Montreal Canadiensia vastaan. Suomalaispuolustaja istui edelleen katsomossa, vaikka hän olikin noussut Senatorsin sisäisessä hierarkiassa pykälän verran ylöspäin.

Nyt 25-vuotias Jokipakka saattaa olla kuitenkin tekemässä debyyttinsä uuden joukkueensa paidassa. Ykkösketjun laituri Zack Smith on nimittäin ollut tänään huonovointinen ja häneltä saattaa jäädä väliin ottelu Philadelphia Flyersia vastaan.

Smithin kohtalo tulee ratkeamaan aivan ottelun alla, mutta mikäli hän joutuu jättäytyä sivuun Flyers-pelistä, avaa se Jokipakalle paikan kokoonpanosta. Senators lähtee nimittäin siinä tapauksessa peliin 11 hyökkääjällä ja seitsemällä puolustajalla.

Mitä todennäköisimmin myös tässä tilanteessa Jokipakka olisi seitsemäs puolustaja – toisin sanoen pureskelisi tuppea vaihtopenkin päässä – mutta joka tapauksessa se olisi askel oikeaan suuntaan. Lisäksi hänen voisi odottaa saavan myös muutamia vaihtoja alleen, joten peliaikaa olisi mitä luultavimmin tulossa, vaikkakin vähän ilman loukkaantumisia.

Henkisellä puolella mukanaolo pelaavassa kokoonpanossa olisi satavarmasti tärkeä juttu suomalaiselle, sillä hänet on viimeksi nähty tositoimissa 5. helmikuuta, tuolloin vielä Flamesin paidassa.