Olli Määttä, Trevor Daley, Kris Letang, Carl Hagelin, Ron Hainsey, Evgeni Malkin ja Jack Guentzel. Siinä nimet, jotka löytyvät tällä hetkellä Pittsburgh Penguinsin sairastuvalta.

Ja ettei lukema olisi kenenkään mielestä liian pieni, lisätään listalle vielä Conor Sheary.

Viime ajat Penguinsin ykkösessä pelannut vasen laitahyökkääjä loukkasi nimittäin itsensä viime yönä. Kyseessä on alavartalovamma ja sitä seurataan päivä päivältä -periaatteella.

Moni uskoi uutisen jälkeen, että Shearyn vamma syntyi omassa kenttäpäädyssä, kun hän blokkasi vastustajan laukauksen.

Päävalmentajana toimiva Mike Sullivan kuitenkin kiisti väitteen toteamalla, että vamma syntyi vastustajan kenttäpäädyssä, eikä suinkaan laukauksen blokkaamisessa.

Mittava loukkaantuneiden pelaajien lista vaikutti näkyvän jo kentällä viime yönä, kun Penguins kohtasi Philadelphia Flyersin. Se hävisi ottelun jopa 6-2, mikä luonnollisesti satutti sen taistelua Metropolien divisioonan mestaruudesta.

Kaiken lisäksi Shearyn loukkaantuminen tarkoittaa sitä, että Penguinsin hyvin pelanneesta ykkösvitjasta on ehjänä ainoastaan yksi kolmasosaa, sillä myös Jack Guentzel kärsii vammasta.

Trion ainoa ehjä osapuoli on sentteri Sidney Crosby. Hän pelasi viime yönä hiukan vajaat 22 minuuttia, eikä saanut tililleen tehopisteitä. Kanadalaisen tehotilasto oli -2.