Toronto Maple Leafsin farmiseura Toronto Marlies kutsui äskettäin suomalaisvahti Kasimir Kaskisuon riveihinsä. Ennen tätä hän edusti ECHL-sarjassa pelaavaa Orlando Solar Bearsia, joka on vastaavasti Marliesin farmiseura.

ECHL:ssä suomalaisnuorukainen ehti pelaamaan 36 ottelua, joissa hänen tilastonsa olivat 89,9/3.45. Tämä selittynee toki sillä, että kyseisellä sarjatasolla puolustaminen ei ole samaa tasoa, kuin maailman huipulla.

Tai edes AHL:ssä.

Loistava startti AHL:ssä

Tästä loistava todiste onkin Kaskisuon otteet sarjatasoa ylempänä. Nimittäin AHL:ssä nuorukainen on pelannut nyt kaksi ottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa on 96,7. Maaleja hän on päästänyt selkänsä taakse vain yhden kappaleen.

Eli kyllä, Kaskisuo on pelannut AHL:ssä jo yhden nollapelin. Tämä tuli itseasiassa juurikin viime yönä, kun Marlies kohtasi Rochester Americansin.

Torontolaisseura kaatoi Americansin lopulta jopa lukemin 6-0. Hurjista lukemista huolimatta Kaskisuo joutui venymään kiekon eteen miehekkäät 30 kertaa.

Kaskisuo pelaa Pohjois-Amerikan kaukaloissa nyt neljättä kauttaan. Näistä ensimmäinen vierähti North America Hockey Leaguen Minnesota Wildernessin riveissä, mistä matka jatkui Minnesotan yliopistoon.

Kuluva kausi on Kaskisuon ensimmäinen ammattilaistasolla.