Yhdysvaltojen naisten jääkiekkomaajoukkueen ja Yhdysvaltojen jääkiekkoliiton välillä kytee painava ja vahva riita.

Kyse on siis siitä, että naiset eivät koe saavansa tarpeeksi hyvää korvausta liitolta olympialaisten suhteen. Tällä hetkellä pelaajille maksetaan koko neljän vuoden syklin aikana vain kuudesta kuukaudesta.

Dilemman äänekkäin jäsen on tähän mennessä ollut maajoukkuepelaaja Hilary Knight, joka kokee naisten kohtelun epäreiluksi. Hän lähettikin kuluvalla viikolla liiton suunnalle vahvan viestin.

– Onnea vain heille, jos he meinaavat saada kasaan kaikki parhaat pelaajat edustamaan Yhdysvaltoja. Oikeastaan annan heille tämän suhteen pienen haasteen, Knight kertoi Associated Pressin mukaan, viitaten tulevan vuoden olympialaisiin.

– Me olemme todella kyllästyneitä istumaan pöydän ääreen puhumaan samasta vanhasta ongelmasta, ja menettämään malttimme samasta aiheesta.

USA Hockey on tehnyt nyt selväksi, että se ei aio kohdella pelaajia, kuin työntekijöitä, vaikkakin se on nostamassa heidän palkkioitaan. Liiton johto onkin kertonut, että erilaisten stipendien ja palkkioiden ansiosta pelaaja voi ansaita noin 85 000 dollaria olympiaturnauksesta, mutta pelaajat eivät ole tähän tyytyväisiä.

– Tämä on loistava esimerkki siitä, kuinka he sivuuttavat kaikkea mitä me pyydämme. He käytännössä väheksyvät pyyntöämme olla sopimuksen alaisena koko neljän vuoden periodin ajan, Knightin joukkuekaveri Meghan Duggan kertoi The Scoren mukaan.

”Lol.”

Väliotsikossa nähdyt kolme kirjainta olivat Knightin reaktio Twitterissä, kun USA Hockey julkaisi tilanteesta pitkän tiedotteen.

Se selvensi tässä näkemystään ja tarjosi pelaajille uutta sopimusta, jotta asiassa päästäisiin sopuun. Esimerkiksi kultamitalista voi parhaimmillaan tienata 90 000 dollaria, hopeasta 75 000 dollaria ja niin edelleen.

Voitte vain arvata, olivatko naiset, tai tässä tapauksessa Knight, tyytyväisiä tarjoukseen. No eivät.

Nyt voidaankin pitää todennäköisenä, että ensi vuoden olympialaisissa ei tulla näkemään Yhdysvaltojen parhaita pelaajia.