Legendaarinen päävalmentaja Mike Keenan, tuttavallisemmin ”Iron Mike”, on tekemässä paluun jääkiekkojoukkueen penkin taakse.

Keenan valmensi viimeksi Metallurg Magnitogorskia toissa kaudella, mutta kuluvan sesongin aikana miestä ei ole nähty kaukalon laidalla.

Tähän tulee kuitenkin muutos ensi kaudella, sillä ensimmäistä kauttaan tällä kaudella KHL:ssä pelannut kiinalaisseura, Kunlun Red Stars, on nimennyt miehen tulevan sesongin päävalmentajakseen.

Alunperin Keenan nimettiin seuran kansainväliseen ”neuvontakuntaan”, jossa toimii myös muun muassa legendaarinen Phil Esposito. Seurassa kuitenkin päätettiin, että miehestä olisi joukkueelle apua myös penkin takana.

Asiasta kertonut torontolaismedia The Athletic uskoo, että Keenan tulee tienaamaan uuden työnsä ansiosta enemmän, kuin osa hänen NHL:n virkaveljistään.

Kiinan maajoukkue kutsuu?

Kiina upottaa tällä hetkellä miljoonia ja taas miljoonia dollareita jääkiekon kehitystyöhön. Rahaa menee niin jäähallien rakentamiseen kuin esimerkiksi juuri KHL:n joukkueeseen.

The Athletic kertookin jutussaan, että Keenan saatetaan nimetä tulevaisuudessa vielä Kiinan maajoukkueen päävalmentajaksi. Maassa järjestetään talviolympialaiset vuonna 2022, joten Kiina tulee osallistumaan turnaukseen isäntämaana.

Urakasta ei tule helppo, sillä Kiina majailee tällä hetkellä maailman rankingissa sijalla 37. Edellä ovat muun muassa Australia, Israel, Meksiko ja Espanja.

NHL:ssä Keenan on valmentanut edellisen kerran kaudella 2008-09, kun hän käskytti Calgary Flamesia.