Yliopistopelaajista on tullut entistä kiinnostavampia NHL-seurojen silmissä ja parhaimmista pelaajista käydäänkin kovaa taistoa.

Pittsburgh Penguins avasi pelin, kun se tiedotti hankkineensa riveihinsä Zach Aston-Reesen, jonka perässä oli Sportsnetin toimittajan Elliotte Friedmanin mukaan 5-7 seuraa. Hän päätti kuitenkin seurata Bryan Rustin ja Jake Guentzelin kaltaisten pelaajien jalanjäljissä ja siirtyä hallitsevan Stanley Cup -voittajan riveihin.

Aston-Reesellä, joka liittyy jo tällä kaudella Penguinsin AHL-joukkueeseen, on potentiaalia taistella jopa Hobey Baker -palkinnon voitosta, mikä siis ojennetaan Yhdysvaltain parhaalle yliopistopelaajalle. Hän nimittäin takoi Northeasternin yliopistossa neljännellä kaudellaan 38 otteluun tehot 31+32.

Eilen ”yliopistomarkkinoilla” tapahtui jälleen ja tällä kertaa asialla oli Columbus Blue Jacketsin GM:nä toimiva Jarmo Kekäläinen. Hän hankki ohiolaisseuraan voimahyökkääjä Sam Vigneaultin, joskaan sopimusta ei ole vielä virallisesti vahvistettu.

196-senttinen ja 92-kiloinen keskushyökkääjä istuu kuin nenä päähän varsin ilkeänä vastustajana tunnetun Blue Jacketsin riveihin. Vigneault pelasi tällä kaudella Clarksonin yliopistossa 39 ottelua ja teki niissä tehopisteet 12+24.

Myös New York Rangers ja Chicago Blackhawks tekivät omat peliliikkeensä, mutta kyse oli sopimuksista omien varauksien kanssa.

Rangers iski sopimuksen isokokoiselle ja 18-vuotiaalle Timothy Gettingerille, jonka se varasi viime kesänä viidennellä kierroksella. 18-vuotias laituri iski kuluvalla kaudella OHL:n Sault Ste. Marie Grayhoundsille, jonka varakapteenina hän myös toimi, 60 otteluun tehot 30+22.

Blackhawks puolestaan teki sopimuksen vuoden 2014 viitoskierroksen varauksensa, Luc Snuggerudin kanssa. Nebraska-Omahan yliopistossa pelannut 21-vuotias yhdysvaltalainen teki 39 otteluun pisteet 11+20.

Philadelphia Flyersin Shayne Gostisbehere puolestaan ilmoitti Philly.com:n haastattelussa, että hän aikoo yrittää houkutella Mike Vecchionen, jota pidetään yhtenä suurimmista Hobey Baker -suosikeista, Pennsylvanian oranssille puolelle.