Yliopistotähti Zach Aston-Reesen perässä oli Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedmanin mukaan useita NHL-seuroja.

Tarkalleen ottaen Friedman arvelee, että Aston-Reesen allekirjoitusta sopimuspapereihin havitteli 5-7 seitsemän seuraa. Lopulta hän päätyi kuitenkin allekirjoittamaan sopimuksen hallitsevan Stanley Cup -voittajan, Pittsburgh Penguinsin kanssa.

Kuluvalla kaudella 38 runkosarjaotteluun Northeasternin yliopistossa upeat tehot 31+32 nakuttanut yhdysvaltalaishyökkääjä on ollut viime kaudet melkoisessa noussuhdanteessa.

Ensimmäisellä yliopistokaudellaan hän teki 35 otteluun 19 tehopistettä, toissa kaudella hän iski 31 otteluun 23 pistettä, viime kaudella 41 otteluun 43 pistettä ja nyt siis tällä kaudella hänellä on tässä vaiheessa kasassa huimat 63 tehopistettä.

Jälleen yksi yliopistotähti Pittsburghiin – vahvan itseluottamuksen omaava kaveri

22-vuotias Aston-Reese on 183-senttinen ja 86-kiloinen vasemmalta ampuva pelaaja, joka kykenee pelaamaan hyökkäyspäässä sekä keskellä että oikeassa laidassa.

Hän seuraa päätöksellään samaa urapolkua kuin nykyisin Penguinsin vakiokokoonpanoon kuuluvat Bryan Rust sekä Jake Guentzel, jotka pelaavat muuan Sidney Crosbyn rinnalla. Heistä kumpikaan ei tosin ollut yliopistossa aivan yhtä tehokkaita kuin Aston-Reese, sillä Rust merkkautti parhaalla kaudellaan 41 otteluun 34 pistettä ja Guentzel puolestaan 35 otteluun 46 tehopistettä.

Aston-Reeseä voidaan pitää pistenikkarin roolin ohella myös vahvana ylivoimaosaajana, sillä hän on tehnyt kuluvalla kaudella 13 osumaa ylivoimalla. Hän on vasta 16 pelaaja viime vuosikymmenen aikana, joka on kyennyt rikkomaan 30 maalin rajapyykin.

Kaiken kukkuraksi nuori yhdysvaltalainen on erittäin vahva pelaaja molempiin suuntiin, mikäli hänen nykyistä valmentajaansa on uskominen.

– Hän on täydellinen 200 jalan (kaukalon pituus) pelaaja, Jim Madigan paaluttaa Sports Illustratedin haastattelussa.

Ilman NHL-varausta jäänyt Aston-Reese analysoi puolestaan itse itseään seuraavasti:

– Näkisin, että minua vastaan on vaikea pelata. Pelaan sekä kiekollisena että kiekottomana hyvin ja pidän fyysisestä pelistä. Tykkään pelata puolustuspäässä, niin ikään ajaa likaisille alueille ja toimittaa kiekko maalille. Pyrin pääsemään myös vastustajien ihon alle.

– Perustan pelini näihin kaikkiin asioihin ja niistä olen ylpeä itsessäni.