Buffalo Sabresin takalinjoilla kiekkoileva Rasmus Ristolainen pelaa elämänsä kautta. Tehoja 69 otteluun on syntynyt mukavat 5+38, minkä lisäksi onnistumiset etenkin ylivoimalla ovat komeaa katsottavaa.

Vaikkakin Ristolainen on tehnyt sesongin aikana ainoastaan yhden maalin ylivoimalla, on pisteitä kertynyt yhteensä 24 kappaletta. 23 syöttöä onkin NHL:n kovin määrä, yhdessä Tampa Bay Lightningin Victor Hedmanin kanssa.

Ristolainen on myös ollut viime aikoina tehollisesti kovassa vireessä, sillä viimeiset 19 ottelua ovat tuottaneet suomalaisnuorukaiselle tehot 2+13. Siltikin ilmassa on taantumisen merkkejä, etenkin kokonaisvaltaisen pelaamisen suhteen.

”Kaukana täydellisestä”

Tilannetta ihmeteltiin myös paikallislehti Buffalo Newsin toimesta. Kiekkotoimittaja Mike Harrington onkin sitä mieltä, että Sabresin päävalmentajana toimiva Dan Bylsma saisi miettiä peluutustaan uusiksi.

– Bylsma on kaukana täydellisestä. Hänen avauksensa, jossa puolustajat antavat pitkiä syöttöjä omasta päästä, ei toimi niiden puolustajien kohdalla, jotka eivät vain yksinkertaisesti ole tarpeeksi hyviä, Harrington avasi tilannetta kolumnissaan.

– Hän on ylikäyttänyt Ryan O’Reillyn ja Rasmus Ristolaisen siihen pisteeseen, että he vaikuttavat kuluneilta ja tehottomilta. Etenkin kauden ensimmäisen puolikkaan aikana hän laittoi ketjuja paljon uusiksi ja harvalla hyökkääjistä on keskenään kemiaa.

Tehottomuudella Harrington tarkoittaa mitä luultavimmin asioita, jotka eivät liity millään tavalla tehopisteisiin, vaan yleisesti Ristolaisen kykyyn pelata joka ilta samalla huipputasolla.