On harvinaista herkkua, että suomalaispelaaja roikkuu kärjen tuntumassa maailman parhaassa juniorisarjassa, Kanadan OHL:ssä. Paras on tietysti vahva sana, mutta ainakin moni on tätä mieltä.

Mutta sitten on Petrus Palmu. 19-vuotias varaamaton lupaus on nimittäin tällä hetkellä komeasti OHL:n pistepörssin seitsemäntenä, vain neljän pisteen päässä viidennestä sijasta.

Palmu edustaa kolmatta kautta OHL-joukkue Owen Sound Attackia. Hän on pelannut seuran riveissä tällä kaudella 55 ottelua, joissa nuorukainen on iskenyt komeat 33 maalia ja yhteensä 81 tehopistettä.

Palmu pelasi myös vuodenvaihteessa nuorten MM-kisoissa kuusi ottelua, mutta jäi näissä tehoitta.

Kuten jo ylempänä mainittu, ei Palmua ole varattu NHL:ään siitäkään huolimatta, vaikka tähän on ollut jo kaksi mahdollisuutta. Osasyynä tähän on varmasti nuoren miehen koko (171 cm/81 kg).

DeBrincat karannut muista

Chicago Blackhawksin viime kesän kakkoskierroksen varaus Alex DeBrincat johtaa OHL:n pistepörssiä tällä hetkellä ylivoimaisesti. 19-vuotias yhdysvaltalaislaituri on pelannut kauden aikana nyt 57 ottelua, joissa hän on kerännyt uskomattomat tehot, 60+59 (119). Kakkosena olevalla Taylor Raddyshilla on kasassa tasan 100 (38+62) tehopistettä.

DeBrincat on siis tehnyt tällä kaudella yli maalin per ottelu, mikä on luonnollisesti aivan käsittämätön tahti. Esimerkkinä kerrottakoot, että muuan Connor McDavid iski viimeisellä OHL-kaudellaan 47 otteluun 44 täysosumaa.

Toki tässä vaiheessa on otettava huomioon vielä se, että kyseessä on kaksi eri pelaajatyypin edustajaa.