Huippu-urheilu on ammatti, jossa mikään ei ole koskaan varmaa. Tulosurheilussa tulosta on synnyttävä, tai muutoin takapuolessa komeilee kengän kuva.

Ammatin nurjan puolen sai kokea viime kaudella esimerkiksi silloinen Minnesota Wildin päävalmentaja Mike Yeo, joka kuitenkin vapautettiin tehtävistään kesken sesongin.

Hän oli ilman NHL-työpaikkaa pitkään, kunnes St. Louis Blues päätti pestata miehen tällä kaudella erotetun Ken Hitchcockin tilalle.

Jos vanhojen seurojen ja joukkuekavereiden kohtaaminen on pelaajille iso tapahtuma, eivät valmentajat eroa tästä millään tavalla. Vanhat pelaajat ja seurajohto seuraavat silmä tarkkana uusia aikaansaannoksiasi ja haluat vain todistaa heille, että seura teki virheen erottaessasi sinut.

Juuri Yeo oli tässä tilanteessa viime yönä. Kaiken lisäksi hänen nykyinen seuransa Blues onnistui kaatamaan Wildin lukemin 2-1. Päävalmentaja ei myöskään peitellyt tyytyväisyyttään, vaan kertoi miten asiat ovat.

– Valehtelisin jos väittäisin, etteikö se (voitto) tuntunut hyvälle. Mutta kaikessa rehellisyydessään halusin tämän voiton ennenkaikkea koko joukkueelle, Yeo kertoi Bluesin Twitter-tilin mukaan.