Hanzalin kauppa vaikutti moneen – GM pahoitteli seuran kykyjenetsijöitä

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä yksi tärkeimpiä asioita organisaation jatkuvuuden kannalta on kykyjenetsintä. Tämän vuoksi seurat panostavatkin kyseiseen osa-alueeseen paljon, sillä heidän työnsä kädenjälki on joukkueille todella arvokasta.

Kaikki on kuitenkin loppukädessä kiinni GM:n valinnoista. Hän tekee valinnat varaustilaisuudessa ja muutoinkin pitkin kautta. Joskus kyseisillä valinnoilla on myös pitkäkestoinen ja laajamittainen vaikutus, kuten vaikkapa tällä kaudella Minnesota Wildin kohdalla.

”Se on varmasti rankkaa”

Kun Wild hankki siirtotakarajalla itselleen hyökkääjä Martin Hanzalin, jakoi kauppa mielipiteet. Suurimman osan mielestä Hanzal oli hyvä vahvistus, mutta hinta oli liian korkea.

Osa taas oli sitä mieltä, että jos mestaruustaistelu kutsuu, ei mikään maksa liikaa. Ei edes ykköskierroksen ja kakkoskierroksen varausvuorot sekä ehdollinen varausvuoro, joka saattaa vielä muuttua kakkoskierroksen varaukseksi.

Yksi asia on kuitenkin varmaa. Kun Wild päätti kaupata ensi kesän ykköskierroksen varausvuoronsa toisaalle, muutti se koko seuran kykyjenetsijäosaston hommat päälaelleen.

Tästä GM Chuck Fletcher halusikin pahoitella seuran työntekijöitä.

– Voin vain kuvitella, jos olisin nuorten pelaajien kykyjenetsijä ja saisin puhelun maaliskuun alussa, että olemme kaupanneet ensimmäisen varausvuoromme. Siis sen jälkeen, kun olet skoutannut viimeiset viisi kuukautta, Fletcher kertoi Star Tribunelle.

– Olet tehnyt paljon töitä ja keskittynyt eritoten ykköskierroksen kavereihin, koska ne ovat niitä, joiden mukaan organisaatiota arvostellaan ja myös sinun työtäsi arvioidaan. Sinä voit ajatella tässä vaiheessa vain, että ”kaikki tämä aika poissa perheeni luota on mennyt hukkaan.” Se on varmasti rankkaa.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!