St. Louis Blues on kokenut tällä kaudella paljon, sillä seuran pitkäaikainen valmentaja Ken Hitchcock sai lähteä ja hänen tilalleen nimitettiin apuvalmentajana toiminut Mike Yeo. Yeo toimi vuodet 2011-2016 Minnesota Wildin päävalmentaja, mutta sai potkut kesken viime kauden.

Täksi kaudeksi Yeo nimitettiin Bluesin apuvalmentajaksi, ja hänen odotettiinkin nousevan päävalmentajan paikalle sen jälkeen, kun Hitchcock lopettaisi pitkä valmennusuransa tämän kauden päätteeksi.

Yeon alku seuran päävalmentajana alkoi lupaavasti, mutta viime ajat ovat sujuneet todella surkeasti. Yön kierroksella kärsitty 0-3-tappio oli jo viides peräkkäinen, joten joukkueen tilanne näyttää tällä hetkellä vaikealta.

Tappioputken aikana Blues on kärsinyt erityisesti maalinteko-ongelmista, sillä se on onnistunut iskemään tänä aikana vain yhdeksän maalia.

Hyvä alku on muisto vain

Yeo aloitti siis päävalmentajana erittäin lupaavasti, sillä hän voitti ensimmäisistä kahdeksasta ottelusta seitsemän.

Tämän jälkeen jälki on ollut kuitenkin erilaista, ja joukkue matkaa tällä siis viiden ottelun tappioputkessa. Samalla Blues on pudonnut pudotuspelitaistelussa ulos villi kortti -paikoilta. Tosin eroa viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni olevaan Los Angeles Kingsiin on vain yksi piste, mutta Blues on pelannut yhden ottelun Kingsiä enemmän.

Bluesin seuraava haasta tulee eteen sunnuntaina, kun joukkue kohtaa tällä hetkellä koko NHL:n surkeimman joukkueen, Colorado Avalanchen.