Vegas Golden Knightsin NHL:ään liittyminen on ollut selvää jo pitkään aikaa. GM löytyy, nimi löytyy, kotihalli löytyy sekä logo löytyy – käytännössä vain pelaajat ja valmennus puuttuvat. Tämä muuttuu kuitenkin viimeistään ensi kesän laajennusdraftissa.

Se mitä moni ei kuitenkaan tiennyt on se, että Vegas Golden Knights ei ollut vielä täysin ”virallinen” NHL-seura. Se ei nimittäin ollut maksanut vielä 500 miljoonan dollarin suuruista sarjaan liittymismaksua, vaikka rahat sillä on ollut kasassa jo pidemmän aikaa.

Tämä johtuikin puhtaasti siitä, että prosessia edelsi yksinkertaisesti vuori erilaisia dokumentteja allekirjoitettavaksi, eikä kyseessä ollut mikään yhden yön urakka.

Vapaa tekemään siirtoja

Vain hetkeä ennen siirtotakarajaa kuultiin kuitenkin loistavia uutisia, sillä Golden Knights pulitti vihdoin liittymismaksunsa ja on nyt virallisesti NHL-joukkue.

Tämä tarkoittaa sitä, että se voi jo tehdä tiettyjä erilaisia peliliikkeitä, kuten hankkia varausvuoroja, solmia sopimuksia draftaamattomien nuorukaisten kanssa ja tehdä kauppoja koskien kesän laajennusdraftia.

Vaikka vahvistus ensi kauden NHL-paikasta tuli vasta nyt, on seuran GM:nä toimiva George McPhee keskustellut jo muiden virkaveljiensä kanssa, jos omistaja Bill Foleyyn on uskominen.

– George on saanut puheluita muiden seurojen GM:ltä. Muut joukkueet haluavat tehdä enemmän, kuin mihin olemme valmiita. He haluavat lukita joitakin pelaajia pudotuspelien ajaksi ja myös niiden jälkeen, mutta me emme aio kiirehtiä minkään kanssa, Foley kertoi Yahoo Sportsin mukaan.

– George tulee tekemään hyviä liikkeitä, sillä hän on erinomainen kasaamaan hyvän jääkiekkojoukkueen. Jos luovumme oikeudestamme olla varaamatta laajennusdraftissa jotakin hyvää pelaajaa, tulemme saamaan tästä jotain hyvää vastineeksi.