Arizona Coyotesin kapteeni Shane Doan, joka on siis edustanut samaa organisaatiota koko NHL-uransa ajan, sai tarpeekseen, kun Coyotes kauppasi hänen pitkäaikaisen joukkuekaverinsa Martin Hanzalin.

Aavikolla käydään lävitse varsin kivuliasta nuorennusleikkausta ja se ei ole voinut olla näkymättä tulostaululla. Erityisen raskaaksi se on käynyt kokeneemmille pelaajille – tässä kohtaa kaikkein eniten Doanille – jotka joutuvat koko ajan katsoa sivusta, kun vanhat kaverit lähtevät.

Tällä kertaa se vanha kaveri oli tshekkisentteri Martin Hanzal, Doanin joukkuekaveri hieman vajaan kymmenen kauden ajalta. Coyotesin kanadalaiskapteenilla olikin vaikeuksia sulattaa tätä ratkaisua.

– Tämä on todella rankkaa. Hän oli iso osa joukkuettamme ja kaveri, jonka kanssa pelasin kymmenen vuoden ajan, jota arvostin, jonka merkityksen joukkueelle ymmärsi ja… Ei häntä voi oikein korvata ja se tosiasia, että me vain jatkamme tätä…, Doan totesi Fox Sportsin haastattelussa Coyotesin ja Buffalo Sabresin välisen ottelun erätauolla.

– En tiedä… Tätä on vaikea ymmärtää. Tajuan sen, että ihmisten kädet ovat sidottuja, mutta ei tätä silti ymmärrä.

Vaikuttaako Doanin omaan ratkaisuun?

Doanin puheista on pääteltävissä paljon – kehonkielestä ja sanomatta jääneistä sanoista ehkä vieläkin enemmän – ja hän ei selvästikään ole onnellinen mies tällä hetkellä.

Jääkin nähtäväksi, että vaikuttaako esimerkiksi pitkäaikaisen joukkuekaverin kauppaaminen hänen omiin ratkaisuihinsa. Doanin nimittäin tiedetään olleen tällä kaudella ensimmäistä kertaa valmis edes harkitsemaan seuran vaihtamista.

Monet uskovat, että kyseinen kausi saattaa olla 40-vuotiaan konkarin viimeinen ja mikäli hän mielii taistella vielä urallaan siitä ensimmäisestä Stanley Cupistaan, saattaa nyt olla viimeinen hetki.

Coyotesin tiedetään olevan halukas ”rahastamaan” kapteenillaan, mutta missään nimessä he eivät aio pyytää Doania luopumaan siirron estävästä pykälästään.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.