Pittsburgh Penguins on auttamatta tulevan kevään yksi suurimpia suosikkeja, mitä tulee Stanley Cupin mestaruuteen. Esimerkiksi viime vuonna se oli keväällä käytännössä täysin omaa luokkaansa, ja se jyräsikin lopulta tiensä aina mestariksi saakka.

Eilen Penguins aloittikin sitten kilpavarustelunsa pudotuspelejä ajatellen, kun se hankki Carolina Hurricanesista riveihinsä puolustaja Ron Hainseyn.

Liike oli odotettu, sillä Penguinsin takalinjoilta ovat tällä hetkellä sivussa muun muassa Kris Letang, Trevor Daley sekä Olli Määttä. Loukkaantuneiden lista on siis tasoltaan huomattava.

…ja lisää on tulossa?

Jos Penguinsin GM:nä toimivaa Jim Rutherfordia onkin uskominen, ei seuran hankinnat alakertaan olleet vielä tässä.

– Voit aina katsoa asiaa eri suunnista. Jos lisäämme toisen NHL-tason puolustajan, olet tällöin täysin terve. Mutta sitten olet siinä tilanteessa, että osa kavereista ei ole tyytyväisenä katsomossa istuessaan, Rutherford avasi NHL.com:lle.

– Sitten on se toinen näkökulma, jossa sinulla ei ole koskaan tarpeeksi pelaajia ja olet jatkuvasti haavottuvainen, joten saatat sittenkin tarvita yhtä puolustajaa. Tätä me harkitsemme juuri tällä hetkellä.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.