Vegas Golden Knightsin omistava Bill Foley, kuten myös seuran GM:nä operoiva George McPhee, toivoi virallista vahvistusta maaliskuun 1. päivään mennessä.

Miksi sitten juuri maaliskuun 1. päivä? Vegasissa haluttiin päästä osalliseksi NHL:n Trade Deadlinea, sillä seuralle olisi ollut lähestulkoon satavarmasti osana kuluvan kauden viimeisiä pelaajasiirtoja.

Tiistaina Foley kuitenkin totesi, että heidän toiveensa tuskin tulee toteutumaan. Seura on kyllä kerännyt kasaan 500 miljoonan dollarin summan, joka oli kriittisin edellytys NHL:n hyväksynnälle uuden seuran suhteen, mutta virallinen NHL-seura se ei vielä ole.

Edellä mainittu johtuu siitä, ettei seura ole vielä maksanut viimeistä maksuerää, jonka alkuperäinen päivämäärä oli huhtikuussa.

– Meillä on ollut tähtäimessä 28. helmikuuta, Foley toteaa Las Vegas Review-Journalille, viitaten virallistamiseen.

– Alun perin viimeisen maksuerän eräpäivä oli 5. huhtikuuta, mutta me muutimme sitä maaliskuun alkuun, että George (McPhee) voi osallistua NHL:n GM:ien tapaamiseen maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Nyt yritämme aikaistaa sitä entisestään, päästäksemme osaksi Trade Deadlinea, mutta en tiedä onnistummeko siinä.

”Uskomaton läjä erilaisia dokumentteja”

Kyse ei ole missään nimessä siitä, etteikö Foleylla olisi rahoja kasassa, vaan käytännössä ottaen byrokratiasta.

– Raha ei ole missään nimessä ongelma, meillä on ne kasassa. Kyse on kaikkien mahdollisten papereiden allekirjoittamisesta (ja hoitumisesta riittävän ajoissa). Meillä on niin uskomaton läjä erilaisia dokumentteja allekirjoitettavana, että se on jotain täysin uskomatonta.

NHL:n varakomissaarina toimiva Bill Daly allekirjoittaakin omat haasteensa uuden NHL-seuran perustamisessa.

– Monimutkaisen liiketoimen, kuten tämän, saattaminen maaliin on kuin talon ostaminen – mukana on vain paljon enemmän asianajajia ja monimutkaisia dokumentteja. Kyse ei ole siis rahanvaihdosta, vaan liiketoimen saattamisesta maaliin.

Sinällään mistään suhteettoman suuresta kriisistä tässä ei ole kuitenkaan kyse, sillä Daly vahvistaa, että Golden Knights saa tehdä tismalleen samoja siirtoja Trade Deadlinen jälkeen kuin se saisi nyt tehdä; pelaajakauppoihin sillä ei vielä ole lupaa.

Toinen juttu on kuitenkin se, että ovatko muut seurat enää kiinnostuneita neuvottelemaan vaihtokaupoista, kun siirtojen takaraja on ylittynyt ja katseet ovat aivan jossain muualla.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.