Pittsburgh Penguinsin GM:nä toimiva Jim Rutherford on puhunut avoimesti halustaan vahvistaa joukkueensa alakertaa.

Tarpeesta tuli odotettua akuutimpi, kun sekä Olli Määttä että Justin Schultz loukkaantuivat samassa ottelussa. Kaksikosta Määttä huilannee käsileikkauksen vuoksi runkosarjan lopun; sen sijaan Schultzin toipumisaika on osittain mysteeri, sillä hän kärsii aivotärähdyksestä.

Niinpä Rutherfordin oli reagoitava ja hän kääntyi entisen seuransa, Carolina Hurricanesin puoleen. Penguins nimittäin hankki raleighlaisseurasta kokeneen puolustajan Ron Hainseyn ja antoi vastineena sekä toisen kierroksen varausvuoron että toistaiseksi koko ammattilaisuransa AHL:ssä pelanneen Danny Kriston.

35-vuotias Hainsey on kokenut veteraani, jolla on vyöllään hulppeat 891 runkosarjaottelua. Niissä hän on tehtaillut pisteet 49+201.

14 vuotta ilman ainoatakaan tosipeliä

Vaikka kauppaaminen muualle on aina pysäyttävä kokemus pelaajalle, voi se olla myös vapauttava kokemus.

Hainseyn kohdalla se on juuri tätä, kirjaimellisesti, sillä Hainsey ei ole pelannut koko NHL-urallaan ainoatakaan pudotuspeliottelua: toisin sanoen siirto Penguinsiin tulee vapauttamaan hänet siitä lähes 900 ottelua ja 14 vuotta kestäneestä piinasta.

Moni varmasti muistaa Olli Jokisen lähes 800 ottelua kestäneen ajan ilman ainoatakaan pudotuspeliottelua ja siitä kohistiin todella paljon. Hainseylla tuo määrä on kuitenkin siis vieläkin suurempi.

Penguins saa Hainseysta tämän valtaisan kokemuksen lisäksi melkoisen työjuhdan, sillä yhdysvaltalaispuolustaja on pelannut kuluvalla kaudella kaikista Hurricanes-puolustajista kolmanneksi eniten, peräti 22:20 ottelua kohden.

Korkean peliaikansa lisäksi Hainsey on todellinen alivoimatilanteiden erikoismies, sillä kuluvalla kaudella hän on pelannut alivoimalla 3:03 ottelua kohden. Samanaikaisesti hän on ollut myös melkoinen niittokone, sillä kellään muulla Hurricanes-puolustajalla ei ole yhtä paljoa taklauksia kuin hänellä (79) ja blokatuissa laukauksissa (92) hän oli kolmas.

Hainsey on pelannut kuluvalla kaudella 56 ottelua ja tehnyt niissä tehot 4+10. Hänen tehotilastonsa on -16.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.