Edmonton Oilersin viime vuosien ongelma on ollut selkeän kärkipuolustajan uupuminen. Tästä syystä se kauppasikin viime kesänä Taylor Hallin New Jersey Devilsiin, josta se sai vastineeksi ruotsalaispuolustaja Adam Larssonin.

Larsson on ollut tällä kaudella kohtalainen, mutta ei selvä kärkipuolustaja. Sellainenkin on kuitenkin vihdoin löytynyt, sillä Larssonin maamies Oscar Klefbom on vihdoin suorittanut läpilyöntinsä NHL-tasolla.

Tästä loistavana esimerkkinä toimii se, että Klefbom on iskenyt 61 otteluun komeat 11 maalia. Kaiken kaikkiaan ruotsalainen on kerännyt tililleen tämän kauden aikana 26 tehopistettä.

Maaleja, maaleja, maaleja

Mutta etenkin maalien suhteen ruotsalainen on onnistunut erinomaisesti. Itseasiassa tahti on kovin lähes vuosikymmeneen, sillä jos Klefbom jatkaa nykyisellä tahdillaan, tulee hän iskemään kauden aikana hiukan vajaat 15 maalia (14,78).

Tämä ei tietenkään pidä paikkansa, joten pyöristettynä Klefbom on tällä hetkellä 15 maalin tahdissa. Edellisen kerran samaan on kyennyt Sheldon Souray, joka iski kaudella 2008-09 23 maalia.

Seuraavan osumansa myötä Klefbom tulee olemaan tasoissa Janne Niinimaan kauden 2000-01 maalimäärässä, joka oli siis 12 kappaletta. Ainoastaan Souray, Marc-Andre Bergeron sekä Tom Gilbert ovat tehneet viimeisen 17 kauden aikana enemmän maaleja, kuin Niinimaa kyseisellä kaudella.