Patrik Laine oli viime yönä Patrik Laine, kun Winnipeg Jets kohtasi viikon odotetuimmassa NHL-ottelussa Toronto Maple Leafsin, minkä vaahterapaidat voitti lukemin 5-4 ja.

Yksilötasolla Laine teki sen, mitä pitikin – kenties jopa vähän päälle. Suomalaisnuorukainen nimittäin iski kamppailussa kaksi osumaa, joiden myötä hänen kauden maalisaldonsa nousi lukemaan 30.

Tahti on siis ollut murhaavan kova. Tällä hetkellä Laine onkin noin 40 maalin tahdissa, johon ei ole kyennyt NHL:n historiassa kovinkaan moni pelaaja.

Itseasiassa jos Laine kykenee tällä kaudella tekemään kyseisen määrän maaleja, liittyy hän samalla todella kovaan joukkoon. Eniten tulokasmaaleja iski aikanaan muuan Teemu Selänne, jonka saldo oli omalla tulokaskaudellaan 76 osumaa.

Selänteen jälkeen NHL:n historian paras tulokas maalien suhteen on Alexander Ovechkin, joka teki kaudella 2005-06 52 maalia.

Kolmanneksi eniten tulokasmaaleja on tehnyt taasen Joe Nieuwendyk (51), sitten Eric Lindros (41) ja hänen jälkeensä Sidney Crosby (39). Kovia kavereita jokainen.

Laineella onkin nyt mahdollisuus liittyä tähän kunniakkaaseen joukkoon, jos nuorukaisen tahti säilyy samana, kuin tähänkin asti.