Detroit Red Wingsin ruotsalaishyökkääjä Gustav Nyquist kilahti viime viikolla pelatussa ottelussa Minnesota Wildia vastaan, sillä hän iski puolustaja Jared Spurgeonia törkeällä korkealla mailalla kasvoihin.

Pelikieltoa oli luvassa, kysymys olikin tuolloin, että kuinka paljon. Sosiaalisen median kannanotot olivat yleisesti ottaen hyvin selvät: vähintään kymmenen ottelua, mieluusti paljon enemmänkin.

Arpominen loppui lopulta eilen, sillä NHL:n kurinpito päätti asettaa Nyquistin kuuden kamppailun mittaiseen pelikieltoon. Nyt kysymys kuuluu: onko tämä tarpeeksi? Voit ottaa asiaan kantaa esimerkiksi Facebook-sivuillamme.

Nyquist selitteli ja mukana myös lieventävä tekijä

Nyquistin pelikieltoon johtanut syy oli luonnollisesti korkea maila. Lieventävää tekijää ei tämän suhteen annettu, sillä temppu analysoitiin tahalliseksi.

Ruotsalaishyökkääjälle tarjottiin mahdollisuutta henkilökohtaiseen kuulemiseen, mutta hän ei käyttänyt mahdollisuuttaan hyväksi, vaan tyytyi puhelimessa kuulemiseen.

Nyquist yritti selventää kurinpidolle, että hän yritti ainoastaan saada mailansa vapaaksi, jotta olisi voinut antaa poikittaisen mailan Spurgeoniin kesken laitakahinan. Tätä selitystä ei ostettu.

Ruotsalainen olisi voinut saada myös mahdollisesti pidemmän pelikiellon, ellei kyseessä olisi ollut hänen ensimmäinen pannansa. NHL:ssä ja muualla maailmassa on nimittäin käytäntö, että ensikertalainen pääsee hiukan helpommalla.