Suomalaisten ja kenties kaikkien Detroitin rajojen ulkopuolella asuvien on vaikea käsittää, miten suuresta ja kunniakkaasta herrasta puhuttiin, kun kyseessä oli Mike Ilitch – Detroit Red Wingsin ja MLB-seura Detroit Tigersin pitkäaikainen omistaja.

Perjantaina detroitilaiset saivatkin kuulla musertavia uutisia, sillä Ilitch menehtyi 87-vuotiaana.

Ilitch oli omistajuutensa lisäksi hyväntekijä, joka halusi rakentaa Detroitista jälleen paremman paikan asua. Tämän hän teki pitkälti urheilun avulla, sillä hän halusi joukkueilleen menestystä, ja oli valmis tekemään tämän eteen mitä tahansa.

Ilitch oli hyväntekeväisyytensä lisäksi joukkueidensa fani. Hän ei istunut norsunluutornissa pitkin kautta, vaan tuli oli lähellä faneja ja seurojaan sekä niiden pelaajia.

Ilitchin kuolema olikin Detroitissa musertava isku, ja luonnollisesti hänen poismenoaan kunnioitettiin heti kun siihen oli mahdollisuus. Tämä tuli viime yönä, kun Red Wings kohtasi Joe Louis Arenalla St. Louis Bluesin.

Ennen ottelua areenalla järjestettiin hiljainen hetki. Tämän jälkeen videotaululla alkoi pyörimään tribuutti Ilitchin saavutuksista Red Wingsin omistajana, joista ylivoimaisesti suurimmat ovat joukkueen neljä voitettua Stanley Cupia (1997, 1998, 2002, 2008).