Legendaarinen pelaaja, Jeremy Roenick, muistetaan monesta kyseenalaisesta tempustaan NHL-kaukaloissa. Mies työskentelee nykyään tv:ssä, analyytikon virassa.

Vaikka Roenick on keitetty uransa aikana monessa liemessä ja hän tietää mitä jääkiekko likaisimmillaan on, kävi hän todella kuumana Detroit Red Wingsin Gustav Nyquistille, joka keihästi eilen illalla Minnesota Wildin Jared Spurgeonia kasvoihin. (Linkin takana uutinen ja video.)

– Kyseessä oli perinteinen laitakahina ja tämän jälkeen Gus Nyquist katsoi suoraan Spurgeoniin ja keihästi häntä suoraan naamaan. Tämä oli yksi kamalimpia tekoja mailalla, mitä olen nähnyt sitten Marty McSorleyn, kun hän iski mailalla Donald Brashearia. Tämä oli epätoivoinen yritys satuttaa vastustajaa, Roenick avautui lähetyksessä.

Ja jotta Roenickin kommentit saadaan oikeaan perspektiiviin, niin alta voit katsoa videon McSorleyn huitomisesta.

Ja tottahan Roenick puhuu. Oli kyseessä sitten loppupeleissä vahinko tai ei, oli Nyquistin teko selvä vahingoittamisyritys. Täten pelikiellon on oltava tuntuva, minkä suhteen Roenick antoi vahvan mielipiteensä.

– Sen pitäisi olla hiukan enemmän, kuin viisi tai kuusi peliä. NHL ei tarvitse tällaisia temppuja kaukaloissa, sillä se on joutunut tarpeeksi pahoihin ongelmiin tappeluiden ja muiden asioiden kanssa. Kun yrität satuttaa vastustajaa tällä tavalla, joka olisi saattanut menettää näkökykynsä tämän takia, sinun pitää olla todella pahoillasi, kun kuulet uutisen pelikiellon pituudesta.