Detroit Red Wingsin Gustav Nyquist hölmöili itsensä ongelmiin eilisessä ottelussa Minnesota Wildia vastaan, kun hän iski törkeän korkea mailan Jared Spurgeonin naamaan.

Nyquistin kohtalona saattaa nimittäin olla todella pitkä, vähintään kuuden ottelun mittainen pelikielto. Hänet on kutsuttu pikaisella aikataululla NHL:n kurinpidon henkilökohtaiseen kuulemiseen, mihin joutuu siinä tapauksessa, jos pelikiellon pituudeksi harkitaan kuutta peliä, tai enemmän.

”Jos rike saattaa tarvita kuuden ottelun pelikiellon tai enemmän, tarjotaan pelaajalle mahdollisuutta henkilökohtaiseen kuulemiseen. Tässä tapauksessa pelaaja pysyy pelikiellossa niin pitkään, kunnes varsinainen päätös tehdään. Jos pelaaja hylkää mahdollisuuden henkilökohtaiseen kuulemiseen, tehdään tämä puhelimen välityksellä.”

Heikkoa kautta pelaavan Nyquistin tulot saattavat myös heikentyä rajusti, jos kurinpito päättää lykätä hänelle pitkän pelikiellon. Jos mies tuomitaan kuuden ottelun mittaiseen pannaan, tarkoittaa se palkoissa jopa noin 158 000 dollarin menetystä.

Jos tuleva pelikielto on esimerkiksi 10 ottelun mittainen, menettää Nyquist tässä tapauksessa noin 264 000 dollaria.

Chris Johnston

@reporterchris
Nyquist will forfeit $26,388.89 per game of his suspension. Cost of a six-game ban would be $158,333.33; a 10-gamer = $263,888.89, etc.