Jos nuoremmat lukijamme ihmettelevät, että mitä ihmeellistä ylläolevassa otsikossa oikein on, niin kerronpa hyvin lyhyesti ja hyvin yksinkertaisesti: Lindros oli oman aikansa Connor McDavid, eli toisin sanoen ”The Next One” – siis ylivoimaisesti sukupolvensa lahjakkain kiekkoilija.

Hänen varausvuotensa oli 1991, ja ykkösvarauksen haltija Quebec Nordiques huusi luonnollisesti hänen nimensä ensimmäisenä. Se oli jättänyt huomiotta sen faktan, että Lindros ei halunnut pelata kyseisessä organisaatiossa.

Lindros kuitenkin piti uhkauksestaan kiinni, eikä suostunut edustamaan quebeciläisseuraa. Täten Nordiques joutui pakon alla kauppaamaan nuoren supertähtensä Philadelphia Flyersiin.

Philadelphiassa voimahyökkääjä lunasti häneen kohdistetut odotuksensa, vaikkakin ura jäi lyhyeksi useiden aivotärähdysten vuoksi.

Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1991!

Vuoden 1991 varaustilaisuudessa Lindros joutui luonnollisesti pukemaan ylleen Quebec Nordiquesin pelipaidan. Tämä jäikin käytännössä ainoaksi kerraksi, kun näin kävi.

Nyt Lindros on kuitenkin tehnyt tämän toistamiseen – 26 vuotta myöhemmin. Hän nimittäin osallistui CBC Radio-Canada -kanavalla esitettävään ranskalaiseen tv-ohjelmaan, nimeltään Tout le monde en parle.

Ohjelmassa näytettiin hiukan ennakkoon Lindrosista kertovaa dokumenttia, joka on nimeltään Lindros revisité. Lindros puki ohjelmassa lopulta ylleen Nordiquesin paidan, mikä luonnollisesti ikuistettiin, ja nyt kuva on alkanut leviämään sosiaalisessa mediassa.

The Hockey Gods!

@HockeyGods
26 years after his draft, Eric Lindros wears the Nordiques jersey for the first time