Viime yönä Tampa Bay Lightningin ja Minnesota Wildin välisessä kamppailussa tehtiin käsittämätöntä kiekkohistoriaa, kun Lightningin apuvalmentajana toimiva Rick Bowness marssi NHL-seuran penkin taakse 2 165 kerran.

Se on enemmän, kuin kenelläkään NHL-valmentajalla kautta liigan historian. Vanha ennätys oli legendaarisen Scotty Bowmanin nimissä.

Toki näitä kahta erottaa se tekijä, että Bowness on toiminut otteluissa ”vain” 463 kertaa päävalmentajan roolissa, kun Bowmanin vastaava lukema on 2 141. Se ei kuitenkaan himmennä Bownessin saavutusta juuri lainkaan, sillä jääkiekko on jatkuvasti muuttuva laji.

– Hän tietää, miten ajan myötä pitää muuttua. Viimeisen kolmen ja neljän vuosikymmenen ajan hän on pysynyt kehityksen mukana. Hänellä on niin paljon kokemusta, ettei mikään voi yllättää häntä, Bowman kertoi perjantaina ennen ottelun alkua NHL.com:n mukaan.

Voittaminen pitää miehen penkin takana

Vaikka Bownessin ura NHL-joukkueen penkin takana alkoi jo kaudella 1984-85, ei hän ole tähän päivään mennessä voittanut kertaakaan Stanley Cupia. Tämä onkin yksi tärkeimpiä syitä sen suhteen, miksi hän jatkaa valmentamista yhä tänäkin päivänä.

– Se on minun motivaation lähteeni. En välitä siitä, mikä työn kuvani on, en lainkaan. Haluan vain voittaa Stanley Cupin. Joten sen jahtaaminen on pitänyt minut mukana näin pitkään. En ole koskaan murehtinut työnkuvasta, vaan olen halunnut mennä sellaiseen paikkaan, missä minulla on aito mahdollisuus taistella Stanley Cupista, Bowness avasi.

Bowness on toiminut urallaan eri rooleissa ympäri NHL:ää. Hän on työskennellyt pitkän uransa aikana Winnipeg Jetsissä (myöhemmin Arizona Coyotesissa), Boston Bruinsissa, Ottawa Senatorsissa, New York Islandersissa, Vancouver Canucksissa sekä viimeisimpänä Tampa Bay Lightningissa.