Detroit Red Wingsin omistaja Mike Ilitch on kuollut perjantaina. Hän oli menehtyessään 87-vuotias. Hänen kuolemastaan kertoi hänen perheensä.

Little Caesars -pizzaketjulla omaisuutensa tehnyt Ilitch omisti Red Wingsin lisäksi myös baseball-joukkue Detroit Tigersin.

Hänen poikansa, Christopher Ilitch, julkaisi pian isänsä kuoleman jälkeen tunteellisen tiedotteen.

”Isäni oli sukupolvensa yrittäjä, visionääri ja johtaja, joka loi pohjan koko organisaatiollemme ja perheelleemme. Hänen vaikutuksensa maailman urheiluun, bisnekseen ja koko yhteisön toimintaan oli positiivinen, ja tulemme muistamaan hänet sitoutumisestaan työkavereitaan ja ystäviään kohtaan, sekä intohimostaan Detroitiin. Hänen hyvämielisyytensä muita kohtaan ja antaumuksensa perhettä ja ystäviä kohtaan on unohtumatonta. Perheemme ja yhtiömme juhlistaa nyt sitä, miten mahtava mies hän oli, ja aiomme jatkaa kovaa työntekoa sen eteen, jotta hänen merkittävä perintönsä saisi jatkoa. Olen otettu mahdollisuudesta työskennellä hänen kanssaan, ja kasvattaa yritystoimintaamme, mutta ennen kaikkea olen ylpeä siitä, että sain kutsua häntä isäkseni. Tiedän, että sisarukseni voivat yhtyä tähän.”

Myös Red Wingsin GM:nä toimiva Ken Holland muisti seuran omistajaa komealla tavalla.

”Herra I. on yksi kaikkien aikojen parhaita urheiluseuran omistajia. Hänen kanssaan työskentely yli 30 vuoden ajan, ja vaikeuksista kärsineen organisaation kurssin kääntäminen mestarijoukkueeksi on todella kokemus, jonka koet kerran elämässä. Hänen omistautumisensa joukkuetta ja faneja kohtaan on syy siihen, miksi kaikki tietävät oman osansa ”HockeyTownissa”. Tulemme kaikki todella kaipaamaan häntä.”