Colorado Avalanche hävisi aiemmin tällä kaudella Montreal Canadiensille tyrmäävin lukemin, 10-1. Kamppailu oli yksi kauden nöyryyttävimpiä, vähiten siksi, että Avalanchen kausi on ollut tähän mennessä umpisurkea.

Vaikka taistelu pudotuspelipaikasta onkin jo ohi, on Avalanche silti alkanut viime aikoina kokemaan pienimuotoista herätystä. Viime yönä kaatui nimittäin Canadiens selvin lukemin, 4-0.

Ottelussa nähtiin myös yksi äärimmäisen mahtava suomalaissuoritus, sillä hyökkääjä Mikko Rantanen iski ottelussa hattutempun. Kaiken lisäksi nuorukaisen ensimmäinen maali nähtiin jo noin 30 sekunnin pelin jälkeen, kun Rantanen iski kiekon kaukaa Carey Pricen selän taakse.

– Olin yllättynyt kyllä. Se oli loistava alustus Landeskogilta ja MacKinnonilta, kun he menivät maalille. On vaikeaa tehdä maalia Pricelle niin kaukaa, jos kukaan ei ole maskissa. Joten se oli hieno homma, kunniaa myös heille, Rantanen saneli Avalanchen verkkosivujen mukaan.

Kostoreissu completed

Avalanche aloitti muutoinkin ottelun pirteällä kaavalla, ja kun pelikello oli vanhentunut noin kahden ja puolen minuutin ajan, oli peli jo 2-0.

– Mielestäni ensimmäiset kuusi vaihtoa meillä meni todella hyvin. Me teimme kaksi maalia, mikä on loistava startti. Niinkin hyvä joukkue kun Montreal on – etenkin oman pään osalta, minkä lisäksi heillä on liigan paras maalivahti – niin sen suhteen meidän starttimme oli loistava.

Coloradossa ei ole myöskään unohdettu sitä, mitä kävi aiemmin kaudella Montrealin vieraana. 10-1-tulos on kummittelut, mutta nyt nuo peikot ovat kaadettu.

– Mielestäni ansaitsimme tänään pienen koston siitä, mitä tapahtui Montrealissa. Tuolloin kukaan ei ollut innoissaan, vaan ennemminkin häpeissään. Tänään olimme teräviä ja pelasimme hyvät 60 minuuttia. Myös maalivahti Calvin Pickard oli toisessa päässä loistava, joten erinomainen peli kaiken kaikkiaan.