Minnesota Wildin suomalaishyökkääjä Mikael Granlund pelaa tällä hetkellä elämänsä parasta jääkiekkoa. Henkilökohtainen piste-ennätys NHL-kaukaloissa on laitettu jo rikki, minkä lisäksi laituri venytti pisteputkensa viime lauantaina jopa 12 ottelun mittaiseksi.

”Mikke” on pelannut tällä kaudella 51 ottelua, joissa hän on kerännyt tililleen 15 maalia ja yhteensä 48 tehopistettä. Viime kaudella, kun Granlund teki silloisen piste-ennätyksensä, iski hän 82 runkosarjaotteluun tehot 13+31.

Suomalaishyökkääjä on siis tehnyt tällä kaudella oman maali-, syöttö- ja piste-ennätyksensä, joten hänen kohdallaan voidaan luvalla puhua todellisesta läpimurrosta NHL-eliittiin.

Meno on vakuuttanut myös Wildin päävalmentajaksi täksi kaudeksi siirtyneen Bruce Boudreaun, jota Granlund saakin isosti kiittää tämän kauden läpimurrostaan. Mies nimittäin teki suomalaisen kohdalla odotetun päätöksen, kun hän siirsi Granlundin sentterin tontilta vakituisesti laitaan.

– Hän on hyvin varjeltu salaisuus, joka ei toisaalta ole enää kovinkaan piilossa. Hän on hyvä pelintekijä, mitä olen tähän mennessä laitureilta nähnyt, Boudreau kertoi Minneapolis Star Tribunelle.