Tucson Roadrunnersia AHL-tasolla edustanut Craig Cunningham koki marraskuussa dramaattisia hetkiä, kun hän romahti jään pintaan ennen Roadrunnersin ottelua.

Hänet kiidätettiin välittömästi sairaalaan, jossa hänellä todettiin akuutti sydämenpysähdys. Vakava tilanne tiesi sitä, että Cunningham ei tule enää pelaamaan koskaan jääkiekkoa. Hän liikkuu tällä hetkellä pyörätuolilla, sillä hänen vasen jalkansa jouduttiin osittain amputoimaan onnettomuuden seurauksena.

AHL:n tähdistöottelussa kunnioitettiin hienolla tavalla Cunninghamia, sillä jokainen pelaaja luisteli lämmittelyssä numerolla 14, joka oli Cunninghamin numero Roadrunnersissa pelatessaan. Alun perin AHL:n suunnitelmissa oli tuoda Cunningham paikan päälle tapahtumaan, mutta se ei valitettavasti onnistunut matkarajoituksista johtuen.

Paidat aiotaan myös huutokaupata vielä myöhemmin tällä kaudella.

American Hockey League

@TheAHL
All 48 #AHLAllStar players will wear number 14 in warmups tonight in support of @RoadrunnersAHL captain Craig Cunningham #AHLFamily

Joukkuetoverit ylistivät kapteeniaan

Cunningham toimi ennen vakavaa loukkaantumistaan Roadrunnersin kapteenina. Hän ehti pelata tällä kaudella vain 11 ottelua, joissa hän iski kuitenkin mukavat 13 (4+9) tehopistettä.

Cunninghamin joukkuetovereista Christian Fischer ja Kyle Wood valittiin AHL:n tähdistöotteluun. Kaksikosta etenkin Fischer oli otettu AHL:n päätöksestä kunnioittaa Cunninghamia.

– Se oli tyylikäs ele AHL:ltä. Craig näki sen todennäköisesti sosiaalisen median kautta, ja hän todennäköisesti hymyilee nyt. Se on hieno kunnianosoitus liigalta. Roadrunnersin puolesta emme voi kiittää heitä tarpeeksi siitä, ja luonnollisesti Craig ansaitsee sen kaiken. Hän on taistellut kovasti, Fischer totesi The Big Storyn verkkosivujen mukaan.

Roadrunnersin puolustaja Wood sen sijaan totesi, että Cunningham tulee vaikeasta tilanteestaan huolimatta aina silloin tällöin joukkueen harjoituksiin mukaan.

– Hän tulee kaukaloon aina välillä ennen ottelua tai harjoituksia. On hieno nähdä, että hän pärjää hyvin, ja se nostaa aina joukkuehenkeämme, kun näemme hänet jäällä.