Dallas Stars lähti kuluvaan kauteen todella kovin odotuksin, mutta toistaiseksi joukkueen suoritus on ollut täysi pettymys.

Mikäli kausi jatkuu samoissa merkeissä loppuun saakka ja Stars jää pudotuspelien ulkopuolelle, koituu se seuran sisältä tulevan lähteen mukaan päävalmentaja Lindy Ruffin kohtaloksi.

– Hänen täytyy voittaa, koska et voi antaa kenkää muille 23 kaverille, korkea-arvoinen Stars-työntekijä paljastaa Star-Telegramille.

Stars majailee tällä hetkellä kolmen pisteen päässä läntisen konferenssin viimeistä villi kortti -sijaa hallussaan pitävästä Calgary Flamesista, voittosarakkeella 20-20-10. Mitään ei ole siis vielä menetetty, mutta Ruffin näkökulmasta katsottuna karu tosiasia on se, että hän on tällä hetkellä NHL:n suurimman pettymyksen päävalmentaja.

Potkut olisivat ymmärrettävä ratkaisu

Potkut olisivat siinäkin mielessä täysin ymmärrettävä ratkaisu, koska kyseessä olisi toinen kerta Ruffin neljän seurassa viettämänsä kauden aikana, kun Stars jää pudotuspelien ulkopuolelle. Starsin kaltaisessa seurassa, ja missä tahansa muussakin, se johtaa lähes sataprosenttisesti aina potkuihin.

Vielä kriittisemmäksi tilanteen tekee nykyaika, sillä palkkakaton vuoksi ikkuna Stanley Cupin voittamiselle on hyvin kapea.

Toki Ruffin puolustukseksi on sanottava se, että Stars on kärsinyt kuluvan kauden aikana lukuisten avainpelaajiensa, kuten Jamie Bennin, Tyler Seguinin, Jason Spezzan ja Patrick Sharpin poissaoloista. Lisäksi ykköspuolustaja John Klingberg on ollut kuin muisto menneestä ja kaiken kukkuraksi GM Jim Nill nuorensi joukkueen alakertaa tuntuvasti viime kaudesta.

Samaan hengenvetoon on kuitenkin todettava, että Stars ei ole kyennyt kovinkaan kaksiseen peliin edes silloin, kun joukkueen avainpelaajat ovat olleet kunnossa.