Carolina Hurricanes on tällä kaudella pelannut todella hyvin ja se on edelleen mukana taistelemassa viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Hurricanesin ongelmat ovat olleet pääasiassa maalin suulla, vaikka 32-vuotias Cam Ward on väläytellytkin ajoittain Hurricanesin maalilla. Nyt joukkue on saamassa helpotusta, sillä se ilmoitti perjantaina, että se on aktivoinut ruotsalaisvahti Eddie Läckin loukkaantuneiden listalta.

Läck on ollut sivussa tositoimista marraskuusta saakka, kun hän kärsi aivotärähdyksen. Läck siirtyi hurrikaani-paitaan kesällä 2015, kun hänen entinen seuransa Vancouver Canucks vaihtoi hänet kahteen varausvuoroon.

Läckin paluu helpottaa Wardin työtä huomattavasti, sillä kanadalaisveskari on joutunut aloittamaan 33 joukkueen edellisistä 37 ottelusta. Kovat peliminuutit alkavat mitä ilmeisimmin näkyä, sillä viimeisten viiden ottelun aikana Ward on päästänyt 23 maalia, ja Hurricanes on voittanut näistä viidestä vain yhden ottelun.

Mitä tapahtuu tulevana kesänä?

Hurricanes-leirissä on kesällä mietinnän paikka siltä osin, kuka jatkaa seuran maalin suulla. Joukkueet voivat suojata vain yhden maalivahdin, joten toinen kaksikosta Läck-Ward joudutaan jättämään Vegas Golden Knightsin armolle. Mikäli Golden Knights päättää toisen maalivahdeista ottaa, se tarkoittaa Hurricanesin kannalta sitä, että seura joutuisi mitä todennäköisimmin maalivahtiostoksille.

Kaksikosta Wardin ura on ollut jo pidemmän aikaa alamäessä, sillä Wardin johdolla joukkue on päässyt pudotuspeleihin viimeksi kaudella 2008-2009. Wardin puolustukseksi voi sanoa, että tuon kauden jälkeen Hurricanes ei ole kuulunut missään vaiheessa NHL kärkijoukkueisiin.

Ei olisi siis yllätys, mikäli Hurricanes päättää Wardin jättää suojaamatta tai peräti kaupata, mutta 3,3 miljoonan cap hit voi tässä tapauksessa vaikeuttaa mahdollisen ostajan löytämistä.