Arizona Coyotes kuuluu tällä hetkellä NHL:ssä harvinaiseen joukkoon, sillä sen tiedetään olevan varmuudella liigan siirtotakarajalla myyjän roolissa.

Coyotesia ja Colorado Avalanchea lukuunottamatta NHL:ssä on tällä hetkellä niin tasaista, että nämä kaksi joukkuetta ovat käytännössä ainoat varmat pudotuspelijunasta pudonneet seurat.

Coyotesin on tiedetty jo pitkään kaupitelleen kokenutta tshekkihyökkääjää, Martin Hanzalia. Toistaiseksi kaikki hänestä liikkuneet huhut ovat olleet sanan varsinaisessa merkityksessä huhuja, mutta nyt on alkanut tapahtumaan toden teolla – niin, siis huhujen mukaan.

Hintapyyntö selvillä

Sportsnetin kiekkotoimittaja Elliotte Friedman tiesi nimittäin kertoa, että Coyotes on kaupitellut Hanzalia Canadiensiin. Toimittaja tiesi jopa kertoa kojoottilauman pyynnin, joka oli Michael McCarron, ensimmäisen kierroksen varausvuoro ja vaihtoehtoinen varausvuoro.

Jälkimmäisenä mainittu tulisi määrittymään sen mukaan, kuinka pitkälle Canadiens etenee pudotuspeleissä, tai aikooko se tehdä Hanzalille kesällä jatkosopimuksen.

21-vuotias McCarron kiekkoilee tällä hetkellä AHL:ssä, mutta hän on päässyt pelaamaan tällä kaudella ylhäällä 15 ottelun ajan. Niissä nuorukainen on kerännyt tililleen tehot 1+3. Hanzal on sen sijaan pelannut sesongin aikana 39 kamppailua tehoin 10+8.

Tällä hetkellä ei luonnollisesti ole tiedossa, onko Canadiens hylännyt tarjouksen suoraan, vai onko se ottanut sen mietintämyssynsä alle. Varmaa on kuitenkin se, että nyt Coyotesin hintapyyntö Hanzalista on kaikkien tiedossa.