NHL:ssä nähdään torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa hetki, joka on nähty aiemmin koko sarjan historiassa vain kolme kertaa.

San Jose Sharksin GM:nä toimivasta Doug Wilsonista tulee tuolloin nimittäin NHL:n historiassa kolmas henkilö, joka on sekä pelannut pelaajana että toiminut GM:nä yli 1 000 ottelussa.

Samaan saavutukseen ovat yltäneet vain Hockey Hall of Fameen nimetyt Bobby Clarke, Bob Gainey ja Bob Pulford.

– Doug Wilsonin 40-vuotinen aikakausi NHL:ssä toimii mallina jatkuvuudesta, uskollisuudesta ja erinomaisuudesta, NHL:n komissaari Gary Bettman hehkuttaa sarjan verkkosivuilla.

– Hän on ollut Sharksin mukana lähestulkoon kaikki seuran 26 vuotta, tuoden Sharksiin jatkuvuutta ja uskottavuutta, mitkä ovat upean seuran tunnusmerkkejä, vietettyään ensiksi 14 vuotta Chicago Blackhawksin takalinjoilla. Hän on edustanut lajia, NHL:ää ja seurojaan, sekä jäällä että sen ulkopuolella, tyylillä ja on minulle puhdas kunnia onnitella häntä noususta siihen harvalukuiseen joukkoon, jotka ovat pelanneet yli 1 000 ottelua sekä manageroineet saman verran.

Edelleen ensimmäisen Stanley Cupin perässä

Kuten siis Bettman totesi, Wilson pelasi NHL-uransa ensimmäiset 14 kautta Chicago Blackhawksissa, joskin niistä ensimmäiset yhdeksän kautta seura tunnettiin nimellä Black Hawks. Uransa viimeiset kaksi kautta hän vietti Sharksissa.

Wilson päätti pelaajauransa kauden 1992-93 jälkeen, Sharksin kapteenina. Syksyllä 1997 hän palasi kalifornialaisseuraan, ensiksi muissa tehtävissä, ja kaudesta 2003-04 alkaen hän on toiminut Sharksin GM:nä.

59-vuotias kanadalainen jahtaa edelleen uransa ensimmäistä Stanley Cupia. Viime kaudella hän pääsi todella lähelle sitä, kun Sharks selvisi aina Stanley Cup -finaaleihin saakka, missä se hävisi finaalisarjan Pittsburgh Penguinsille voitoin 4-2.