Siirtohuhuihin tulee toki suhtautua aina tietyllä varauksella, mutta se on varmaa, että Chicago Blackhawks hakee tosissaan riveihinsä laitahyökkääjää.

Illinoislaisseuran on jo aiemmin kerrottu olleen yhteydessä Toronto Maple Leafsiin James van Riemsdykin suhteen. Samaan aikaan Colorado Avalanchen kokeneen Jarome Iginlan on kerrottu olevan vaihtoehto ja viime päivinä Blackhawksin on kerrottu olevan jokseenkin kiinnostunut tuomaan Patrick Sharpin takaisin intiaanipaitaan.

Mitään konkreettista ei ole kuitenkaan tapahtunut ja nyt Chicago Sun-Timesin toimittaja Mark Lazerus kertoo Twitter-tilillään, että Blackhawksia kiinnostavien laitureiden listaan voidaan lisätä kaksi nimeä: Detroit Red Wingsin kaksikko Gustav Nyquist ja Tomas Tatar.

Blackhawks ei missään nimessä ole hamuamassa molempia riveihinsä, vaan se haluaa vain toisen. Sekä seuran GM Stan Bowman että päävalmentaja Joel Quenneville kaipaavat nimittäin molemmat selkeästi Top 6 -laitahyökkääjää.

Ei mikään yksinkertainen ”keissi”

Nyt esitetystä kaksikosta 26-vuotias Tatar on yltänyt parhaimmillaan 29 runkosarjamaaliin ja 59 tehopisteeseen. Kyseinen kausi oli 2014-15, kun taas viime kaudella hänen pistesaalis oli 45.

Kuluvalla kaudella slovakialaisen meno on ollut hieman viime kautta laihempaa, sillä hänellä on 46 ottelusta kasassa tehot 10+12.

Ruotsalaishyökkääjä Nyquistin paras NHL-kausi oli niin ikään 2014-15, kun hän takoi runkosarjassa tehot 27+27. Maaliennätys, 28 osumaa, on puolestaan kaudelta 2013-14.

Kaksikosta kaksi vuotta nuoremman Tatarin sopimus on katkolla kuluvan kauden jälkeen, kun taas Nyquistin kontrahti ulottuu aina kesään 2019 saakka.

Tatar on siinä mielessä parempi vaihtoehto, sillä hänen sopimuksensa cap hit on 2.75 miljoonaa dollaria, kun taas Nyquistin on 4,75 miljoonaa dollaria. Ja, kun tosiasia on se, ettei Blackhawksilla olisi todennäköisesti varaa pitää ensi kauden osalta kumpaakaan heistä, Tatarin hankkiminen vaatisi vähemmän järjestelyjä.

Niin tai näin, mikäli Blackhawks haluaa heistä jommankumman riveihinsä, on seuran ensiksi raivattava palkkakattoonsa tilaa. Kyseessä ei siis ole mikään yksinkertainen ”keissi”, mutta Chicago Sun-Timesin mukaan keskusteluja on jo käyty.