NHL:n pistepörssi kertoo omaa tarinaansa pelaajien kohdalla siitä, miten heidän kausi on sujunut, mutta oma lukunsa ovat keskiarvot.

Yksi mielenkiintoisimmista kaivettavista tilastoista on pelaajien iskemät tehopistemäärät täyttä 60 minuuttia kohden. Nyt ei siis puhuta ottelukohtaisista pistekeskiarvoista, vaan siitä, minkälaisiin lukemiin täydessä 60 minuutissa pelaajat yltävät.

Kausi on nyt puolenvälin krouvissa ja kyseistä listaa dominoi Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosby. Hänen lukemansa on erinomainen 4.12 pistettä 60 minuuttia kohden.

Kymmenen parhaan joukkoon mahtuukin mukavasti sellaisia supertähtiä kuten Steven Stamkos, Evgeni Malkin, Nikita Kucherov, Vladimir Tarasenko ja Connor McDavid.

Mukana on kuitenkin samalla tavalla myös melkoisia yllätyksiä.

Jonkinasteisina yllättävinä niminä voidaan pitää esimerkiksi sijoilla seitsemän ja kahdeksan majailevia Columbus Blue Jacketsin Cam Atkinsonia ja Toronto Maple Leafsin James van Riemsdykia.

Olisi mukana tulokaskilvassa

Todelliset yllätykset ovat kuitenkin New York Rangersin nuori ja kokematon Pavel Buchnevich sekä Detroit Red Wingsin Thomas Vanek, jota moni piti jo menneen talven lumina. Buchnevich on peräti listakakkosena lukemalla 3.96 ja Vanek viidentenä lukemalla 3.62.

Toki Buchnevichin kohdalla tulee ottaa huomioon se, että hän on pelannut ainoastaan 14 ottelua, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että tehojensa 6+8 ansiosta hän on listakakkonen ja kaiken lisäksi piste per peli -tahdissa tulokaskaudellaan.

Sinällään onkin harmillista, että 21-vuotias venäläishyökkääjä on ollut niin paljon loukkaantuneena, sillä tällaisella tahdilla hän olisi heittämällä mukana vuoden tulokas -kilvassa.

Muita yllätyksiä listan 15 kovimman nimen joukossa ovat 13 sijalta löytyvä Blue Jacketsin Sam Gagner (3.17), joka on tituleerattu yleisesti ottaen NHL:n kovimmaksi ryöstöksi palkan ja tehopisteiden muodostaman yhtälön myötä, sekä Minnesota Wildin Jordan Schroeder (3.16), joka on 15. sijalla.