Boston Bruins on tehnyt hyvin selväksi muille NHL-seuroille, ettei se ole valmis luopumaan sensaatiomaisesti NHL:ään sisään tulleesta puolustaja Brandon Carlosta.

Kauden alla juuri kukaan ei puhunut mitään 20-vuotiaasta yhdysvaltalaispuolustajasta, joka teki kaikessa hiljaisuudessa tuloaan Boston Bruinsin NHL-miehistöön. Nyt, 47 pelattua ottelua myöhemmin, Brandon Carlon nimi on kaikkien huulilla.

Eikä syyttä. Carlo on pelannut kaikista Boston Bruinsin puolustajista – tulokaspelaajana – kolmanneksi eniten ja edellä ovat ainoastaan Torey Krug sekä Zdeno Chara. Tehopisteillä Carlo ei ole mässäillyt, sillä niitä on kasassa yhdeksän (3+6), mutta omassa päässä hän on ollut joukkueelleen todellinen tuki ja turva.

Ennen kaikkea 196-senttinen ja 92-kiloinen yhdysvaltalainen on osoittanut, että hänessä on Bruinsille tuki ja turva alakertaan vuosikausiksi eteenpäin. Tästä syystä hänen nimensä onkin pidetty koko ajan kaikkien siirtokeskustelujen ulkopuolella.

Nyt kuitenkin Bleacher Reportin toimittaja Adrian Dater, joka tunnetaan erittäin luotettavana henkilönä, mitä tulee kaikkiin Colorado Avalanchea koskeviin asioihin, twiittasi, että Carlo olisi sittenkin kaupan.

Bruinsin on tiedetty olevan erittäin kiinnostunut Avalanche-kapteeni Gabriel Landeskogista, mutta aiemmin kova pyyntihinta karkotti kiinnostuneet seurat ympäriltä. Mikäli Carlo on kuitenkin ”takaisin pelissä”, kuten Dater asian ilmaisi, kielii se neuvotteluyhteyden aukeamisesta uudelleen Bruinsin ja Avalanchen välille.

Toimittajan sana:

Mikäli Bruinsin GM:nä toimiva Don Sweeney todella päättää toteuttaa tämän kaupan ja luopua Carlosta, saa hänen päänsä laittaa välittömästi pölkylle.

On nimittäin totta, että Bruins tekee paljonkin Landeskogin kaltaisella pelaajalla, mutta vielä paljon enemmän se tarvitsee Carlon kaltaista puolustajaa, jonka varaan koko seura pystyy rakentamaan alakertansa vuosikausiksi eteenpäin.

Ylipäätään Bruins tarvitsee alakertaansa paljon uutta, tuoretta ja vahvaa verta, sillä ensinnäkin se on joutunut viime vuosina muokkaamaan alakertaansa uusiksi ja toisekseen puolustusosasto on nimenomaan juuri se koko joukkueen akilleen kantapää.

Ja mitä tulee Carloon, niin häntä voisi verrata tietyssä mielessä jopa Charaan, mikäli hänen kehitysaskeleensa jatkuvat samankaltaisina kuin kuluvalla kaudella.

Kaiken kukkuraksi ei sovi myöskään unohtaa sitä, että Carlo on vielä kaksi seuraavaa kautta tulokassopimuksen varassa: toisin sanoen hän on äärimmäisen edullinen pelaaja Bruinsille ja näitä kavereita yksikään järkevä GM ei lähde treidaamaan muualle.

Carlon kauppaaminen voisi olla jollain pikkuriikkisellä tasolla ymmärrettävissä, mikäli Bruins olisi vähintäänkin yksi suurimmista Stanley Cup -suosikeista, mutta kun se ei sitä yksinkertaisesti ole ja sitä tilannetta ei yksi Landeskog muuta mihinkään.

Tällaisia ratkaisuja, jos siis Sweeney tähän lähtee mukaan, kutsutaan yhdellä sanalla: epätoivoinen.