Patrik Laine joutui pari tuntia sitten päättyneessä ottelussa Buffalo Sabresia vastaan todella rajun pommin kohteeksi.

Tuon pommin suomalaiseen toimitti Sabres-puolustaja Jake McCabe, joka taklasi suomalaisnuorukaista voimalla keskialueen tuntumassa. Kyse oli siis puhtaasta avojään niitistä, jossa Laine ikävä kyllä vaikutti loukkaantuvan.

Kun pelaaja loukkaantuu, ja on Laineen tavoin kovan taklauksen jälkeen niin sanotusti teillä tietämättömillä, ei se ole koskaan mukavaa katseltavaa.

Jari Porttila

@JariPorttila
Nyt ajeltiin @PatrikLaine29 tosi törkeästi keskialueella, talutettiin notkuvin polvin ja sekavaisena pukukoppiin. #nhl #buffalo #sikailu

Samaan aikaan täytyy kuitenkin ymmärtää, että toisen pelaajan loukkaantuminen ei tee taklauksesta automaattisesti rumaa tai sikamaista. Ja näin on myös tämän McCabe-Laine-tilanteen kohdalla: taklaus oli todella kova – juuri sellainen niitti, joita jääkiekkopiireissä arvostetaan – mutta samanaikaisesti myös puhdas.

Ei siis millään muotoa ”törkeä”, kuten yllä olevassa twiitissä sanotaan.

Eikä siinä ollut todellakaan pointtina toisen vahingoittaminen, sen sijaan matkassa oli epäonnea, kun kaksikon päät osuivat taklaustilanteessa yhteen.

Mutta miksi tällaisia taklauksia sitten oikein viljellään? Kaikessa yksinkertaisuudessaan – ne saattavat kääntää jopa kokonaisen ottelun. Ja kuinka kävikään? Sabres voitti ottelun päätöserän kirillään 4-3.

Jos joku siellä miettii itsekseen, että ”miten niin oli puhdas”, niin tässä perustelut lyhyenä listauksena:

McCabe…

  • ..ei irrota tilanteessa käsiään vartalosta
  • ..ei hyppää, toisin sanoen irrota jalkojaan jäästä
  • ..ei tule tilanteeseen pimeästä kulmasta
  • ..ei taklaa päähän