Edelliset kaksi kautta Florida Panthersissa pelannut, ja etenkin viime kaudella varsin hyvin joukkueen maalilla esiintynyt, Al Montoya jäi hieman yllättäen ilman jatkosopimusta viime kesänä.

Montreal Canadiens käytti tilanteen hyväkseen, kun se kiinnitti 31-vuotiaan yhdysvaltalaisvahdin kakkosvahdikseen viime kesänä. Montoya taisteli kakkosvahdin tontista, selkeän ykkösvahdin Carey Pricen takana, yhdessä Mike Condonin kanssa ja lopulta vei kaksintaistelun nimiinsä.

Condon pelaa nykyisin Ottawa Senatorsissa, päädyttyään sinne Pittsburgh Penguinsin kautta, kun taas Montoya on esiintynyt edukseen Canadiens-paidassa, käytännössä ottaen aina mahdollisuuden saatuaan. Hän on pelannut kymmenen ottelua, voittanut niistä neljä, hävinnyt neljä ja kokenut kahdesti jatkoaika- ja/tai voittolaukauskilpailutappion.

Montoyan henkilökohtaiset tilastot ovat puolestaan 90,90/2.74 ja niitä heikentää merkittävästi yksi yksittäinen ottelu Columbus Blue Jacketsia vastaan, jossa Canadiensin valmennusjohto jätti hänet niin sanotusti kuolemaan maalilleen, kun Blue Jackets takoi kanadalaisjoukkueen maanrakoon 10-0-lukemin.

Canadiens allekirjoitti Montoyan, joka vuoden 2004 varaustilaisuuden ykköskierroksen varaus, kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Tuoreen sopimuksen myötä Montoyan palkka nousee hieman, sillä kuluvasta kaudesta hän tienaa 950 000 dollaria, kun taas uuden kaksivuotisen jatkosopimuksen yhteisarvo on 2,125 miljoonaa dollaria.